Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DE VĂITAT? 1.000 de lei o gardă de week-end la Spitalul Judeţean din Târgovişte!

DE VĂITAT? 1.000 de lei o gardă de week-end la Spitalul Judeţean din Târgovişte! 

spitalul judetean targoviste

Medicii sunt o categorie socio-profesională indispensabilă într-un stat civilizat, democratic şi care se vrea sănătos. Apreciem eforturile pe care le depun pe tărâmul salvării de vieţi, dar nu trebuie să-i plângem, nu sunt chiar aşa de necăjiţi!

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoivşte spre exemplu, sunt destui doctori care primesc salarii de peste 10.000 de lei lunar! Mai există şi posibilitatea efectuării de gărzi plătite cu circa 1.000 de lei pe tură de weekend!

Într-adevăr, au o misiune nobilă, dar să nu îi văităm. Înţelegem şi intenţia actualilor guvernanţi de a duce salariile medicilor la 3.500 – 4.000 de euro lunar însă nu trebuie să neglijăm celelalte categorii sociale, pe românii care îşi duc existenţa din 1.000 de lei pe lună sau mai puţin.

În Germania un medic câştigă 4.000 de euro lunar, dar în acest stat salariul minim pe economie este de circa 1.800 de euro!

7 Răspunsuri la DE VĂITAT? 1.000 de lei o gardă de week-end la Spitalul Judeţean din Târgovişte!

 1. Vasile Baleanu

  Cand veti ajunge sa lucrati 12-18-24 ore la patul bolnavului incercand sa salvati vieti daca se mai pot salva, atunci sa comentati despre veniturile celor care va readuc dintre morti.
  Stand la birou si doar criticand in stanga si in dreapta nu face decat sa dovedeasca cat de saraci in cultura sa nu spun inculti sunteti ca natie. Va spune unu care a lucrat in Romania si in privat si la stat si care acum lucreaza 57 ore pe saptamana in „tarili civilizate” cum spunea defunctu jdeani in urma .

   
 2. Deea

  Nu exista garda de weekend platita cu 1000 lei!!!De unde scoateti aceste cifre??

   
  • Incomod

   Sunt cifre comunicate de conducerea spitalului, nu le-am inventat noi!

    
   • M.

    Spitalul și-a batut joc de voi comunicându-vă asemena cifre.

     
 3. Stranger

  Cu tot respectul ptr INCOMOD….sa va reamintesc niște cifre clare…6 ani facultatea PLUS 5 ani rezidențiat este egal cu 11 dacă totul merge ÎN STRUNĂ….ADICA 11 ANI…..facuti pentru…?CINE/CE/CUM???
  DACĂ UN AVOCAT de ex are 5 ani facultate…..poate progresa bine merci…
  Dar un doctor??? Sunt medic….si sunt plecat din tara FIX DIN ACEST MOTIV…..
  Pentru mine atâta vreme cât sănătatea și învățământul nu me preocupa….vai de zilele noastre!!!!

   
 4. Gogu

  Imparte la 24, vezi cu cat se plateste ora de weekend si compara cu salariul tau? Nici tu nu esti de plans, nu?

   
 5. George

  Medicii care au salarii peste 10.000 lei fac cel putin cate 5-10 garzi pe luna plus programul normal si de aici vin aceste venituri. Va recomad sa incercati sa nu dormiti 5-10 nopti in fiecare luna si dupa asta sa vedeti daca se mai merita. 1000 lei/garda este in week-end (platit dublu) si este la UPU (24 de ore nu dormi, nu mananci, uneori nici la WC nu ai timp sa mergi) si nu va inchipuiti ca cineva face doar in week-end, trebuie sa le faca si pe cele din timpul saptamanii platite la jumatate.

  Sa facem cateva calcule, va dau eu mai multe informatii si mai detaliate decat v-a dat spitalul:
  – UPU 1000 lei/garda in week-end (suma cuprinde si un bonus ca e spital de provincie disperat ca nu are medici care sa acolpere toate garzile)
  – UPU 500 in timpul saptamanii.
  – Alte specialitati 400-600/week-end
  – 200-300 in timpul saptamanii

  Acum sa facem calculul pentru UPU: 500 lei/24 ore = 20,83 lei/ora. 140 ore lucratoare pe luna * 20,83 lei = 2916.2 lei salariu lunar, parca nu mai pare asa de mult nu?

  Pentru restul specialitatilor da si mai „bine”, daca faci garzi 140 de ore pe luna (o norma intreaga de medic) ai avea un salariu intre 1166 si 1749 lei.

  PS: un medic UPU in Germania ca tot ati facut aceasta comparatie daca ar face atatea garzi cate fac cei care au 10.000 lei la noi ar avea salariu peste 10.000 euro nu 4000 (4000 are un medic care lucreaza pe sectie si nu face garzi sau le face de acasa, e sunat in caz ca este nevoie de el)

   

Adaugă un Comentariu

*