Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 1 AUGUST: Ziua tanchiştilor din Armata Română. La mulţi ani!

1 AUGUST: Ziua tanchiştilor din Armata Română. La mulţi ani! 

Sursa foto: www.desteptarea.ro

La 1 august 1919, prin ordinul Regelui Ferdinand, a fost înfiinţat primul batalion de tancuri din Armata Română. Încă din primăvara anului 1919, Ministerul de Război îşi propusese să deschidă o şcoală în acest domeniu, printr-un contract încheiat între guvernul român şi cel francez.

La 1 ianuarie 1921, prin Înaltul Decret nr. 5488 din 25 decembrie 1920, s-a constituit prima unitate de tancuri din Armata Română, prin transformarea Batalionului Carelor de Luptă în Regimentul Carelor de Luptă. Garnizoana acestei unităţi a fost stabilită în oraşul Târgovişte. Regimentul de Tancuri a fost desfiinţat în 2005, după 84 de ani de existenţă.

Fost militar de carieră, deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu le urează tanchiştilor români un călduros „La mulţi ani”, sănătate, fericire şi satisfacţii depline în pregătirea de luptă.

„Este o zi în care cu toţii trebuie să cinstim această armă. Tancul a fost catalogat a fi rege pe frontul de luptă. Rege rămâne în continuare, dar numai slujit cu dragoste, pricepere şi profesionalism militar de către bravii tanchişti”, spune Dumitru Lupescu.

Adaugă un Comentariu

*