Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » 10 IUNIE: Cursuri de educaţie rutieră în parcările magazinelor Kaufland

10 IUNIE: Cursuri de educaţie rutieră în parcările magazinelor Kaufland 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.scritub.com)

Sâmbătă – 10 iunie 2017, copiii și adulții din 80 de orașe din țară sunt invitați la lecții gratuite de educație rutieră non-formală, parte din programul național organizat de United Way România, în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră, Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Kaufland România.

Cursurile vor avea loc în același timp în toată țara, în intervalul 10:00 – 12:00, în parcările a 102 magazine Kaufland, în puncte special amenajate. Inițiativa urmărește să crească nivelul de siguranță în trafic, în contexul în care România se află printre primele patru țări din Uniunea Europeană cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime.

LISTA ORAŞELOR UNDE SE ORGANIZEAZĂ CURSURILE

La eveniment, copiii vor afla direct de la agenții de poliție rutieră care sunt regulile de traversare, regulile pentru cei care merg cu bicicleta sau cauze ale celor mai frecvente accidente rutiere, în timp ce părinții vor avea ocazia să se informeze corect cu privire la regulile care scad riscul de accidente, utilizarea centurii de siguranță, viteze, utilizarea luminilor în trafic și noțiuni preventive pentru motocicliști și bicicliști.

În cadrul evenimentelor vor avea loc concursuri pentru cei mici care cunosc regulile, dar și tombole pentru adulți, cu peste 40.000 de premii. Printre premii se numără biciclete, skateboarduri, trotinete, căști de protecție, rucsaci reflectorizanți, iar adulții vor putea câștiga în plus și cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur.

Adaugă un Comentariu

*