Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » 13 ani de luptă pentru renaşterea Pietroşiţei

13 ani de luptă pentru renaşterea Pietroşiţei 

„Zilele Pietroşiţei”, manifestare organizată de Fundaţia „Ruralia – Renaşterea Pietroşiţei” şi Primăria din localitate , au ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.

Anul acesta a fost mai trist pentru întemeiatorii acestui eveniment cultural. Doi mari reprezentanţi ai obştei spirituale, scriitorii Mircea Horia Simionescu şi Iulian Mărculescu, au trecut la cele veşnice.

Radu Negoescu şi Nicolae Posta, cei care au pus prima cărămidă la temelia acestei construcţii culturale, au reuşit să ţină vie, caldă, agora deschisă pentru trei zile la Muzeul Etnografic Dumitru Ulieru.

Cum este obiceiul, sâmbătă de dimineaţă, tinerii şi bătrânii, în special, au fost invitaţi la un consult medical gratuit desfăşurat la Dispensarul Sătesc, iar cele mai mici vlăstare ale Pietroşiţei au participat la un concurs de alergare pe un traseu de 4 kilometri, cuprinzând străzile din centrul localităţii. Copii au purtat cu ei pe tot parcursul competiţei un steag tricolor.

„Administraţia locală şi societatea civilă şi-au dat mâna pentru a renaşte Pietroşiţa. Suntem într-o alianţă în care fiecare îşi înţelege rolul şi misiunea. Pietroşiţa, ca şi alte localităţi, nu s-a deşteptat pe de-a-ntregul, dar este pe drumul cel bun. Se întâmplă aici o minune care nu durează de trei zile, ci de 13 ani şi asta este ceva”, spune dr. Radu Negoescu.

VEZI GALERIE FOTO

Răspuns la 13 ani de luptă pentru renaşterea Pietroşiţei

  1. Ema

    Aceşti oameni neobosiţi merită toate aprecierile. Mai rar persoane care să se implice în asemenea activităţi de renaştere a satului românesc.

     

Adaugă un Comentariu

*