Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » 13 milioane de lei pentru Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino”

13 milioane de lei pentru Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” 

În 24 de luni, Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște va deveni școală europeană și din punct de vedere al dotărilor, al condițiilor de studiu oferite elevilor. Astăzi, s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare, dezvoltare și echipare a infrastructurii educaționale, investiție în valoare de 13 milioane de lei, finanțarea fiind obținută de administrația orașului prin Programul Operațional Regional.
Conform proiectului, se vor reabilita spațiile existente și se vor amenaja alte 20 de clase, 2 laboratoare și o bibliotecă, prin mansardarea actualelor corpuri de clădire și construirea unui nou imobil. De asemenea, școala va fi dotată și cu echipamente didactice, IT și mobilier.
”Voi veghea personal ca firma care a câştigat şi cu care am semnat ordinul de începere a lucrărilor să se ocupe în mod profesionist şi să respecte toate clauzele contractuale, atât cele tehnice, cât şi cele finaciare şi de timp pentru ca lucrarea să fie realizată corect, la timp şi în bune condiţii şi vă sigur că acest lucru se va întâmpla”, a declarat primarul Gabriel Boriga.
A participat la semnarea odinului de începere a lucrărilor și președintele Florin Popescu, care a ținut să precizeze că județul nostru este campion la atragerea de fonduri europene.
Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” este cea de-a patra unitate de învățământ din Târgoviște pentru care s-a semnat ordin de începere a lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere, după Colegiul Național ”Constantin Carabella”, Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” și Școala ”Paul Bănică”.
În total, Primăria  Târgoviște a reușit să obțină finanțare europeană pentru 10 instituții școlare din oraș, care vor fi europenizate rând pe rând. O performanță deloc de neglijat, având în vedere că au fost 10 proiecte finanțate din 10 depuse.

Adriana Răceanu

Foto: Gazeta Dâmboviței

Adaugă un Comentariu

*