Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 2.000 de kilometri de cale ferată, propuşi pentru închiriere

2.000 de kilometri de cale ferată, propuşi pentru închiriere 

Guvernul României a aprobat condiţiile de închiriere de către CN CFR S.A. a unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă şi pentru aprobarea închiderii unor părţi din infrastructura feroviară proprietate publică a statului. De asemenea, se prevede închiderea a 661,3 kilometri din infrastructura feroviară publică.

Conform Hotărârii, principalele condiţii de închiriere vizează  preluarea personalului de la C.F.R. şi C.F.R. Călători, aflat pe secţiile supuse închirierii, obligativitatea  menţinerii infrastructurii la aceiaşi parametri, obligativitatea gestionării secţiilor în condiţii de siguranţă a traficului şi asigurarea necesarului minim de operaţiuni de întreţinere şi reparaţii a infrastructurii, obligativitatea gestionării secţiilor în condiţii de siguranţă a traficului şi asigurarea necesarului minim de operaţiuni de întreţinere şi reparaţii a infrastructurii.

Executivul speră că va face economii de peste 100 de milioane de lei la bugetele companiilor de cale ferată, dacă închiriază liniile de cale ferată.

Adaugă un Comentariu

*