Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 2 APRILIE: Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

2 APRILIE: Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului 

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Sunt 10 ani de când este marcată, pe 2 aprilie, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a contribui la informarea societăţii cu privire la tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism și a familiilor acestora.

În judeţul Dâmboviţa, reprezentanţii Centrului de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria” din subordinea Primăriei Târgoviște și ai Centrului de recuperare, socializare, consiliere a copilului cu dizabilităţi din subordinea DGASPC Dâmbovița, împreună cu o parte dintre beneficiari și părinți, vor marca această zi, eliberând baloane albastre (culoarea simbol a autismului). Acţiunea va fi organizată luni – 3 aprilie, între orale 11:30 – 13:00, pe Platoul Prefecturii.

La nivelul județului Dâmbovița sunt înregistrați 221 copii cu autism, numărul lor real fiind însă mult mai mare, deoarece părinţii nu doresc luarea lor în evidenţă şi obținerea unui certificat de încadrare într-un grad de handicap. Pentru a veni în sprijinul acestor copii și al familiilor lor, se oferă servicii gratuite în cadrul centrelor specializate pentru copii cu autism, care funcționează atât în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, cât și în subordinea Primăriei Târgoviște. Serviciile oferite în cadrul centrelor specializate sunt: terapie ocupațională, terapie comportamentală, consiliere psihologică a copilului, kinetoterapie, logopedie, educație formală și informală, consiliere și educare a părinților/ reprezentantului legal.

Adaugă un Comentariu

*