Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » 23 SEPTEMBRIE: Ziua internaţională împotriva exploatării sexuale şi traficului femeilor şi copiilor

23 SEPTEMBRIE: Ziua internaţională împotriva exploatării sexuale şi traficului femeilor şi copiilor 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.jurnaldenord.info)

În fiecare an, pe 23 septembrie, este marcată la nivel mondial „Ziua internaţională împotriva exploatării sexuale şi traficului femeilor şi copiilor”. Cu acest prilej, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) anunţă prelungirea perioadei de implementare a campaniei online de informare, sensibilizare şi reducere a cererii traficului de persoane în vederea exploatării sexuale „Alegi să preţuieşti sau să striveşti? NU PLĂTI PENTRU SEX!”, derulată în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România.

Campania vizează informarea utilizatorilor de facebook de gen masculin cu privire la efectele cererii de servicii sexuale asupra victimelor traficului de persoane şi bunăstării ilicite a grupărilor de crimă organizată. Potrivit datelor ANITP, din 756 de victime identificate în anul 2016, 77% au fost de gen feminin, 70% au fost exploatate sexual, 57% au fost exploatate pe teritoriul naţional şi 47% au fost minore.

HELPLINE: 0 800 800 678
Dacă doriţi să vă informaţi despre acest fenomen sau să sesizaţi un posibil caz de trafic de persoane, specialiştii ANITP vă răspund la această linie telefonică gratuită.

Adaugă un Comentariu

*