Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » 25 de ani, în iluzii

25 de ani, în iluzii 

Au trecut 25 de ani de la evenimentele însângerate din Decembrie 1989. Atunci, noi toţi, am crezut că a fost o revoluţie. Pe parcurs ne-am mai dezumflat. Entuziasmul, curajul, dorinţa de a trăi mai bine ne-au alimentat crezul, ne-au făcut să nu vedem ceea ce se pregăteşte în culise, cum se ridică uni în jilţuri pe spatele ciuruit şi credinţa eroilor.

Am văzut cum au apărut profitorii, politicienii de ocazie, cum şi-au făcut vânt în faţă eşaloanele doi, trei, patru, copiii, verii şi nepoţii nomenclaturiştilor. Am fost martorii înstăpânirii peste România a ciorditorilor, am văzut cum apar căpuşele, cum se coc grupurile de interese, cum îmbobocesc aroganţii.

Sub ochii noştri neputincioşi, a înflorit corupţia, umilinţa, batjocora, demagogia. După 25 de ani de la căderea lui Ceauşescu, la comandă externă, parcă suntem la fel de goi, de neîncrezători în viitor.

Constatăm că cei care ar trebui să ne reprezinte cu har, cu simţ patriotic, cu dragoste de ţară, au transformat partidele în SRL-uri şi societăţi pe acţiuni controlate de clici şi interese.

La 25 de ani de la Revoluţie, nu avem nici măcar un politician căruia să-i sorbi vorbele, să le păstrezi în anale, să le transformi în citate nemuritoare. Toţi cei care s-au perindat pe la putere şi se perindă, nu au decât un singur ţel, să-şi umple conturile cu bani şi să trăiască îmbuibaţi, invocând, fals, dragostea de naţiune. La 25 de ani ne comemorăm eroii şi… speranţele.

Adaugă un Comentariu

*