Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » 2500 de hectare de pădure, înconjurate cu gard electric

2500 de hectare de pădure, înconjurate cu gard electric 

În zona Dragomireşti-Ludeşti-Hulubeşti va funcţiona cu circuit strict închis una dintre cele mai mari rezervaţii de vânătoare din România. Cele 2500 de hectare de pădure au fost cumpărate de către Silvirom Timberg GMBH, societate cu sediul central în Germania, de la moştenitorii lui Zoe Becheanu. Acestora li s-a reconstituit dreptul de proprietate în baza Legii 247/2000, după care au înstrăinat suprafaţa pentru aproape 7 milioane de euro.

Nu atingeţi, pericol de electrocutare!

În satele din jur, zvonul că nemţii au cumpărat pădurea s-a propagat rapid. Tinerii s-au bucurat, gândindu-se că vor apărea locuri de muncă. Bătrânii însă şuşotesc trist între ei. “Gata, s-a dus cu pădurea. Adio plimbare pe cărările pe care le-am bătut ani şi ani la rând…”. Şi au dreptate! Anul trecut, societatea a solicitat Consiliului Judeţean certificat de urbanism şi autorizaţie de construcţie pentru împrejmuirea terenului în vederea înfiinţării unui complex de vânătoare. În primăvara acestui an, a apărut şi gardul. Nu unul oarecare, ci electric! Din loc în loc, sunt montate plăcuţe avertizoare: “Atenţie, nu atingeţi! Pericol de electrocutare”. Primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu, ne-a spus că nu ştia despre existenţa gardului electric. Ba, mai mult, nici măcar nu i-a cunoscut până acum pe noii proprietari. Viceprimarul de la Hulubeşti, Gheorghe Cristea, susţine că gardul este unul obişnuit, plăcuţele fiind montate doar aşa, de sperietoare. “Eu merg şi pun mâna pe gard fără teamă, că nu este electric. Plăcuţele au fost puse ca să-i ţină pe intruşi la distanţă”, spune Gheorghe Cristea. Locuitorii din Dragomireşti, Ludeşti şi Hulubeşti sunt de altă părere. Consideră împrejmuirea electrică a domeniului de vânătoare un real pericol pentru copii şi pentru vite, plus că li s-a luat şi pâinea de la gură. “Noi mergeam în pădure şi adunam ciuperci, fructe, lemne de foc. De când mama m-a făcut colindam codrii ăştia. Acum, gata, s-a privatizat”, spune, amărât, Vasile Ilie, un bătrân din Dragomireşti.

Pădurea va fi populată cu specii rare de vânat

La faţa locului, am constatat că gardul dispune într-adevăr de reţea electrică, de contactori, de izolatori din ceramică. Ne-am aşezat în faţa porţii închise cu lacăt, pentru a vedea dacă apare cineva cu care să putem discuta. Spre miezul pădurii pornea un drum croit proaspăt. Am zăbovit în zonă câteva ore. Degeaba. Primarul Vlădulescu ne-a mai spus că în scurt timp pădurea va fi populată cu mistreţi, căprioare şi alte specii de vânat. Sursele noastre susţin că fondul de vânătoare va fi destinat pasionaţilor din Europa occidentală.

2 Răspunsuri la 2500 de hectare de pădure, înconjurate cu gard electric

 1. ????/

  articolul acesta l-am mai citit cu ceva vreme in urma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
  • Incomod

   Ne-am schimbat platforma site-ului de curând. Era normal să regăseşti unele articole.

    

Adaugă un Comentariu

*