Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » 26 iunie, Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri

26 iunie, Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri 

droguri targoviste

Pe 26 iunie, ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri prin campanii de sensibilizare, iar mesajul de anul acesta este „Trăieşte-ţi viaţa fără droguri!”.

„Este necesar să conştientizăm importanţa aceste zile, gândindu-ne în permanenţă, la riscurile acestui fenomen îngrijorător la nivel mondial. Sunt multe lucruri care se pot spune despre droguri. Este un fenomen atat de complex, încât îţi dai seama la un moment dat, că, dacă nu faci parte din el, într-o formă sau alta, nu vei înţelege cu adevărat mecanismele care îl generează.

Începutul e simplu, fiind reprezentat de două segmente: cererea şi oferta. Sunt milioane de consumatori la nivel mondial care folosesc substanţe de toate tipurile, unii dintre ei zilnic. Sunt grupări care produc şi trafichează tone de droguri. Sunt sume uriaşe de bani care se vehiculează liber sau prin circuitele financiar bancare şi care reprezintă un profit ilicit greu de atins în alte domenii.

Sunt dezbateri pro şi contra consumului, păreri diverse, subiectivism şi obiectivitate, despre reacţia autorităţilor la fenomen şi în legătură cu implicarea societăţii civile. Sunt drame ale unor persoane care au înţeles prea târziu că stările de bine de la începutul consumului ţin foarte puţin sau că un câştig relativ uşor pentru un transport de droguri, te poate condamna la moarte. Sunt zbaterile unor familii care încearcă din răsputeri, să îi aducă înapoi, pe cât se poate, pe cei pierduţi. Toate aceste lucruri generează întrebări. Este clar că doar împreună vom găsi răspunsurile”, este mesajul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa.

Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri va fi marcată, în judeţul Dâmboviţa, CPECA şi Filiala de Cruce Roşie vor organiza un seminar-dezbatere pentru tinerii din Târgovişte, la sediul Crucii Roşii, şi vor distribui materiale informative în toate zonele aglomerate ale municipiului.

Adaugă un Comentariu

*