Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » 27 IULIE: Ziua porţilor deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi

27 IULIE: Ziua porţilor deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi 

rezervatie targsoru vechi

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează joi, 27 iulie 2017, în colaborare cu Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” al Academiei Române, „Ziua porţilor deschise” la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi. Manifestarea este o modalitate de popularizare și punere în valoare a unui patrimoniu istoric și arheologic unic. Târgşoru Vechi este un loc încărcat de istorie, de care oamenii locului trebuie să se apropie, pentru ca identitatea comunității să se fundamenteze şi pe trecutul său.

Programul începe la ora 11:00, cu comemorarea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de o masă rotundă cu tema ”Rolul cercetărilor arheologice de la Târgșoru Vechi în cunoașterea trecutului”. Cu acest prilej, se va vizita expoziția de sit ”Târgșoru Vechi – un sit milenar”. În partea a doua, se va realiza o vizită ghidată pe șantierul arheologic și prezentarea complexelor arheologice aflate în cercetare.

„Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956. Săpăturile arheologice, efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor au fost planificate de Institutul de Arheologie al Academiei Române şi realizate cu fondurile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova”, se arată într-un comunicat de presă.

Colaborarea de peste 60 de ani a celor două instituţii a generat acumularea unei cantități importante de informații şi artefacte, contribuind la rescrierea istoriei locului. Cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secol al XIX-lea.

Adaugă un Comentariu

*