Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 57 de milioane de lei pentru un Institut de Cercetare la Târgovişte

57 de milioane de lei pentru un Institut de Cercetare la Târgovişte 

Astăzi, 20 octombrie, demarează în cadrul Campusului Universitar lucrările de construcţie a sediului Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, investiţie care depăşeşte 57 de milioane de lei, din care 47 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul proiectului este acela de a construi în campusul universitar un institut de cercetare cu 20 de laboratoare (36 spatii nou create) şi de a-l dota cu infrastructură de cercetare de cel mai înalt nivel, în domeniul energiilor regenerabile, al produselor şi proceselor inovative.

Activitatea institutului se va concretiza în dezvoltarea de materiale, dispozitive şi sisteme cu aplicabilitate în producerea energiei regenerabile şi integrarea acestora în clădiri, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de materii prime şi combustibili.

Proiectul va conduce la creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare la nivelul Regiunii 3 Sud-Muntenia şi la întărirea competitivităţii cercetării ştiinţifice romaneşti la nivel european.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*