Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » 6 MAI: Răzvan Cojanu boxează pentru centura mondială WBO

6 MAI: Răzvan Cojanu boxează pentru centura mondială WBO 

cojanu

Dâmbovițeanul Răzvan Cojanu (30 ani) se află înaintea celui mai important meci din carieră. Pugilistul originar din Pucheni va boxa pe 6 mai, în Manukau City (Noua Zeelandă), pentru centura mondială WBO. “Greul” dâmbovițean îl va înfrunta pentru acest titlu pe neo-zeelandezul Joseph Parker, deținătorul centurii, dar în același timp și fost sparring al românului.

Inițial, Parker trebuia să boxeze cu britanicul Hughie Fury, dar acesta a spus pas, după ce s-a accidentat la spate. Cojanu a ajuns în Noua Zeelendă în urmă cu două săptămâni și s-a pregătit la turație maximă pentru această luptă. Chiar dacă meciul va fi unul extrem de greu pentru dâmbovițean, acesta lasă de înțeles că nu se teme de adversarul său.

cojanu 2

“Eu nu am nicio presiune pe umeri. Nu am presiune pe umeri… pentru că nu am nimic de pierdut. Spune-mi ce trebuie să pierd? Nimic! Voi merge acolo și mă voi distra. Și va fi 100% o luptă mai bună decât Parker-Fury. Sincer, nu spun nimic decât după luptă. Aș vrea să rămână așa: sub acoperire. Sunt 100% că mulți oameni vor avea un mare șoc. E mai bine așa. Eu vin din întuneric. Sunt sub acoperire. Eu, antrenorul meu, totul e sub acoperire”, a declarat Cojanu pentru publicația “Fightnews”.

Înainte de meciul cu Parker, dâmbovițeanul se află pe locul 14 în clasamentul WBO și are la activ 18 meciuri la profesioniști, la capătul cărora a înregistrat 16 victorii (9 prin KO) și 2 înfrângeri. Un alt boxer din România care a intrat în posesia acestei centuri mondiale a fost Mihai Leu, în 1997.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*