Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 8 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet

8 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet 

Comparând  România cu restul Europei,(conform unor studii) constatăm că avem cea mai tânără populaţie ce utilizează internetul: 40% sunt tineri cu vârste cuprinse între 15-24 ani.

De asemenea, avem populaţia cu experienţa cea mai mică în utilizarea internetului, mai mult de jumătate dintre romînii care navighează pe internet fac acest lucru de mai puţin de 4 ani.

Internetul oferă copiilor şi tinerilor şi oportunităţi precum: accesul la multe informaţii de calitate şi şansa de a comunica, dar oferă şi pericole precum: accesul la informaţii neverificate, eronate, copiii comunică cu persoane necunoscute, petrec prea mult timp pe internet şi neglijează şcoala, creează dependenţă şi uneori poate deveni un mediu important  de recrutare în traficul de fiinţe umane.
 
La data de 8 februarie 2011, vom desfăşura campanii de informare  în colaborare cu lucrători din cadrul Compartimentului  de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii- I PJ Dâmboviţa , reprezentanţi ai ONG”Salvaţi Copiii”  la Şcolile „Smaranda Gheorghiu” şi „Mihai Viteazu” din municipiul Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*