Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » 90.000 DE LEI DE LA 8 ANGAJATORI CARE FOLOSEAU MUNCITORI LA NEGRU! Administratorul unei firme s-a ales şi cu dosar penal

90.000 DE LEI DE LA 8 ANGAJATORI CARE FOLOSEAU MUNCITORI LA NEGRU! Administratorul unei firme s-a ales şi cu dosar penal 

marius lixandru 1

În luna mai 2013 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 100 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi 133 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Munca la negru a fost identificată la 8 angajatori care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 90.000 de lei, iar un angajator a fost trimis către organele de cercetare penală pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă.

Alte sancţiuni în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare şi pentru neînregistrarea registrului general de evidenţă în termenul legal, valoarea totală a amenzilor ajungând la 119.000 de lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 133 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 72.000 de lei.

Pe lângă acţiunile de control s-a desfăşurat şi campania ce a avut drept scop conştientizarea conducătorilor auto privind riscurile profesionale şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă la operatorii de transport licenţiaţi pentru transportul rutier de persoane. A fost organizat un seminar la care au participat 95 de conducători auto angajaţi la 16 societăţi de transport. În cadrul cestei întâlniri s-au prezentat materiale având drept conţinut împrejurările şi cauzele care au produs accidente de muncă de circulaţie sau de traseu semnificative. La sfârşit s-a aplicat test grilă participanţilor.

O altă acţiune privind securitatea şi sănătatea în muncă a vizat domeniul construcţiilor, şi anume, şantierele temporare de lucrări de reabilitare termică a imobilelor. Au fost verificate 10 unităţi şi s-au aplicat 16 sancţiuni din care 3 amenzi în valoare de 12.000 de lei din cauza neasigurarii platformelor de lucru la înălţime pentru evitarea deplasării involuntare a acestora.

Sursa: ITM Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*