Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » 140 de milioane de euro pentru apă şi canal

140 de milioane de euro pentru apă şi canal 

Compania de Apă Târgovişte a semnat contractul pentru consultanţă şi supervizare, în valoare de opt milioane de euro, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ, finanţat din fondurile europene pentru mediu. Investiţia va fi finalizată în 2013, urmând să beneficieze de acest proiect 172.000 de dâmboviţeni.

Directorul Radu Vasilescu a ţinut să precizeze că proiectul, cel mai mare din ţară la acest moment, a pornit de la o realitate nefavorabilă.

„În Dâmboviţa, sistemul de apă şi canalizare este foarte slab dezvoltat. Există alimentare cu apă în toate cele şapte oraşe, cu o rată medie de racordare de 89%, dar şi în 75 de comune. Asta înseamnă că, în perioada următoare, pe diverse programe, trebuie să se realizeze alte sisteme de apă pentru a acoperi toate localităţile.

Principalele componente ale proiectului sunt legate strict de infrastructura de apă şi canalizare din cele şase oraşe. Toate staţiile de epurare vor fi extinse şi reabilitate. Proiectul se mai referă la reabilitarea şi extinderea unor părţi importante din reţeaua de apă şi canalizare din cele şase oraşe – rezervoare, surse de apă, staţii de pompare”, afirmă Radu Vasilescu.

Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a ţinut să-l completeze pe directorul Vasilescu şi să sublinieze că, pe lângă o apă de mai bună calitate, dâmboviţenii vor obţine şi un câştig de ordin material.
„Factura de apă şi canalizare va fi, după finalizarea acestui proiect, una decentă, cu costuri rezonabile pentru toată lumea”, afirmă Popescu.

Reducerile vor opera ca urmare a faptului că vor fi eliminatele pierderile din sistem, nicidecum pentru că s-ar diminua tariful la apă, ajustat cu nouă procente începând cu luna ianuarie 2011.

View My Stats