Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 28, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » REACŢIE: Procurorii care inventează şi falsifică probe pun în pericol democraţia!

REACŢIE: Procurorii care inventează şi falsifică probe pun în pericol democraţia! 

Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmboviţa, a avut astăzi, 15 februarie 2018, o poziţie fermă împotriva abuzurilor săvârşite de unii procurori de la DNA Ploieşti, împotriva reprezentanţilor statului paralel care lucrează, ascuns, împotriva puterii politice instalate în România prin vot democratic.

Înregistrările apărute în spaţiul public cu privire la metodele folosite de magistraţii de la DNA în dosarele instrumentate sunt de o gravitate excepţională şi afectează credibilitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Este intolerabil ca într-o instituţie a statului de forţă şi importanţă, cum este DNA, să se inventeze şi să se falsifice probe şi înscrisuri. Să se recurgă la şantaj sau la eliminarea unor persoane în scop politic”, a declarat Oana Vlăducă.

Parlamentara PSD nu consideră normală nici reacţia procurorilor anticorupţie de după apariţia dovezilor care incriminează activitatea DNA.

„Probele publicate în media sunt mult prea evidente pentru a fi respinse oricât de mult s-ar întrebuinţa «utilii de serviciu». Aici, nu mai merge cu pixelul albastru. Nu este vorba doar de înregistrări, ci şi de probe falsificate, care pot fi găsite în dosarele DNA”, spune Oana Vlăducă.

Deputata consideră că este vital ca anchetele să stabilească responsabilităţi. Pentru preîntâmpinarea, în viitor, a unor astfel de fapte care ne aminteşte mai mult de stalinism şi de dictaturile din ţările bananiere, crede Oana Vlăducă, trebuie reglementată rapid răspunderea magistraţilor.

„Dacă legea ar fi prevăzut o procedură funcţională privind răspunderea magistraţilor, atunci poate că nu s-ar fi ajuns la astfel de practici. Au făcut ce au făcut pentru că nu le-a fost frică de lege, pentru că au fost convinşi că nu li se poate întâmpla nimic”.

A mai spus Oana Vlăducă că DNA a fost împotriva unor amendamente depuse în Parlament pentru transpunerea în legislaţia românească a directivelor europene privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces corect.

„Statul paralel nu mai este o invenţie, ci o realitate palpabilă. România nu îşi poate permite un scandal pe termen lung pe acest subiect, care să macine instituţii şi să compromită interese majore ale societăţii doar de dragul unor orgolii personale. Este nevoie de acţiune şi de decizie rapidă şi oportună”, a concluzionat deputata PSD oana Vlăducă.

View My Stats