Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » A fi sau a nu fi… doctor?

A fi sau a nu fi… doctor? 

ion obagilaNu ştiam de ce nu mai merg lucrurile bine în România. Acum m-am dumirit! Avem prea mulţi doctori. În orice. Toate domeniile au fost acaparate de purtătorii acestei înalte distincţii de recunoaştere a capacităţilor profesionale şi intelectuale. În schimb, nu mai avem meseriaşi. D’ăia simpli şi absolut necesari! Adică, cismari, pălărieri, croitori, strungari, frezori, cioplitori, tâmplari, ceasornicari. Şi lista ar putea continua… Ăştia, săracii nu şi-au luat super titluri care să îi ajute în ascensiune, dar şi la calcularea pensiei. Au muncit cu ochii în cârpa lor, fără să spere la cine ştie ce favoruri din partea societăţii. Aş fi vrut să enumăr şi politicieni, dar din această categorie nu am avut parte de meseriaşi, cel puţin în ultimii 20 de ani.

Acum, constatăm cu stupoare că numărul maiştrilor s-a subţiat bine, în schimb a crescut cel al doctorilor. Nu al celor care te tratează de boli! Pe vremuri, când spunea bunica că mergem la doctor ştiai unde trebuie să ajungi. Acum, paleta este vastă. Şi, pe deasupra, vedem că doctoratele sunt expuse pe tarabă, însoţite, mai nou, şi de damful numit plagiat. Asta se întâmplă când aroma parvenirii cu orice preţ ne otrăveşte existenţa!

Nu ar fi mai bine ca biata noastră ţărişoară să fie condusă de meseriaşi, de profesionişti, de cei care cunosc adevărata faţă a realităţii, nu de doctori cu condamnări şi plagiate? Acest titlu a căzut în banalitate. Nu mai inspiră poporului prea multă încredere. A fi sau a nu fi doctor? Aceasta-i întrebarea!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*