Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » A FOST ODATĂ UN TREN DE PIETROŞIŢA! Tronsonul feroviar este scos la licitaţie publică deschisă cu strigare luni, 17 iunie. VEZI VIDEO!

A FOST ODATĂ UN TREN DE PIETROŞIŢA! Tronsonul feroviar este scos la licitaţie publică deschisă cu strigare luni, 17 iunie. VEZI VIDEO! 

gara pietrosita

Nimeni nu mai înțelege care sunt adevăratele rosturi ale democrației. Oamenii sunt bulversați când văd că multe lucruri bune, realizate prin efortul comun al națiunii române, sunt distruse cu bună știință. Se invocă tot soiul de motive, ticluite savant: nerentabilitate, uzură fizică și morală, nu mai sunt în ton cu vremurile sau, pur și simplu, nu mai prezintă importanță financiară.

Calea ferată Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Pietroșița a fost închisă. Ordinul reprezentanților din Ministerul Transporturilor a fost ferm. Nu s-a ținut cont nici de cei 100 de ani de transport feroviar pe această rută, nici de tradiție, nici de nevoile miilor de locuitori din nordul județului Dâmbovița și nici măcar de investițiile de zeci de miliarde de lei efectuate în ultimii ani. Contabilii care au operat în cifre au văzut că această rută nu bate bine cu economia capitalistă.

VEZI VIDEO

Nimeni nu mai înțelege de ce s-au cheltuit două milioane de euro pentru consolidarea terasamentului căii ferate și malurilor râului Ialomița, dacă intenția era de închidere a acestei rute feroviare. De asemenea, de ce au fost modernizate gările Pucioasa și Pietroșița dacă se știa că urmează să li se pună lacăt pe ușă?

La Pietroșița, autoritatea locală a investit și ea aproape opt miliarde de lei pentru a facilita accesul localnicilor către gară. Acum, puntea pietonală este neutilizată. De ce s-ar mai duce oamenii la gară, dacă trenul nu mai circulă?

Nu au trecut decât două săptămâni de când circulația pe linia feroviară Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Pietroșița a fost închisă și hoții au început deja să dea târcoale. Autoritățile se tem că infrastructura CFR va fi prădată și dusă la fier vechi, lăsând la o parte faptul că, nemaifiind întreținută și utilizată, șinele de fier, podurile și podețele nu vor mai prezenta siguranță în eventualitatea în care traficul feroviar va fi reluat.

În momentul de față, sunt întreprinse demersuri pentru redeschiderea acestui tronson de cale ferată. Oamenii își doresc să urce până la Pietroșița măcar câteva garnituri de tren pe zi.

În lipsa trenurilor, oamenii se îmbulzesc în autobuze și microbuze. De cele mai multe ori, stau ca sardelele numai și numai pentrun a ajunge la destinație. Alteori, se trezesc dați jos din mijloacele de transport în comun pentru că șoferii au informații că pe traseu vor fi controale și vor să scape de rigorile legii. Nu contează că lasă elevii, navetiștii sau pensionarii la margine de drum, în ploaie, vânt sau sub soarele arzător de vară.

Nemulțumirea persistă. Toată lumea așteaptă să vadă dacă se va reuși repunerea în funcțiune, pentru a treia oară, a trenului pe ruta spre Pietroșița. Nu contează dacă vor urca până la poalele Bucegilor doar două trenuri pe zi, important este să urce!

În perioada interbelică, mai marii Căilor Ferate Române angajaseră constructori nemți pentru a străpunge muntele Păduchiosu, intenționând astfel să facă legătura feroviară între Valea Ialomiței și Valea Prahovei. Astăzi, nici vorbă de asemenea proiecte. Dimpotrivă. S-a pus cruce și investițiilor făcute în trecut.

În momentul de față, locuitorii din comunele Buciumeni, Pietroșița și Moroeni își amintesc că pe la ei a circulat trenul mai bine de 100 de ani doar atunci când privesc spre trenulețul industrial care urcă și coboară spre fabrica de Ciment de la Fieni.

Adaugă un Comentariu

*