Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 21, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ABUZ: Firmele care exploatează masă lemnoasă îşi fac de cap în Munţii Bucegi!

ABUZ: Firmele care exploatează masă lemnoasă îşi fac de cap în Munţii Bucegi! 

depozit lemn drum dichiu 1

Drumul Judeţean 713, Cota 1000-Dichiu, cunoscut drept „Drumul Babelor”, era astăzi blocat de cei care exploatează masă lemnoasă în munte. Practic, trunchiuriule de brad fuseseră depozitate pe carosabil, iar în apropiere era oprit un autocamion de mare tonaj, care urma să fie încărcat. Asta, în condiţiile în care, respectivul tronson de drum este închis circulaţiei. În plus, potrivit unei hotărâri adoptată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pe DJ 713 este interzis traficul greu.

Am încercat să aflăm de la muncitori la ce firmă sunt angajaţi. Niciunul nu a scos un cuvânt! Aceeaşi atitudine au manifestat şi în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În final, Adrian Ţuţuianu a solicitat intervenţia Poliţiei.

La faţa locului, s-a deplasat un echipaj de la Postul Montan Padina, care urmează să stabilească cine exploatează lemn în zona Dichiu şi să-i sancţioneze pentru ocuparea drumului judeţean fără autorizaţiile speciale ce trebuiesc obţinute în astfel de situaţii. De asemenea, trebuie să clarifice şi dacă tăierile sunt efectuate în condiţiile prevăzute de lege.

depozit lemn drum dichiu 2

Adaugă un Comentariu

*