Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » ABUZUL, LITERĂ DE LEGE ÎN ROMÂNIA! Numărul cererilor înregistrate la CEDO anul acesta depășește 10.000

ABUZUL, LITERĂ DE LEGE ÎN ROMÂNIA! Numărul cererilor înregistrate la CEDO anul acesta depășește 10.000 

CEDO

Cea mai recenta statistica CEDO privind petitiile inregistrate impotriva Statului roman confirma, inca o data daca mai era nevoie, ca in Romania se produc in continuare abuzuri impotriva cetatenilor, iar dreptul la viata privata sau la libertatea de exprimare reprezinta un lux pe care nu toti romanii si-l pot permite.

Dupa ce ani la rand Romania s-a situat in pozitii fruntase in ceea ce priveste numarul de cererii inregistrate la CEDO, bilantul prezentat de Curtea de la Strasbourg pe anul 2013, ne arata ca lucrurile nu s-au schimbat, ba mai mult, s-au agravat.

Potrivit statisticii CEDO, de la inceputul anului 2013, pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului au fost inregistrate 10.094 de petitii in care Statul Roman a fost trimis in judecata. Aceeasi statistica arata ca circa 4.000 de cereri sunt judecate de Comitetul de 3 judecatori al CEDO, iar alte aproximativ 1.500 in Camera de 7 judecatori.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*