Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Acadele, bezele şi… beizadele

Acadele, bezele şi… beizadele 

ion obagila 1Mă aşteptam ca în această campanie electorală ce vizează Parlamentul European să găsesc mesaje deştepte, lozinci adevărate care să aibă măcar valoarea de a mişca emoţional pe român. De unde! Peste tot mumai stângăcii, citate terne, demagogie, texte lipsite de substanţă. Despre discursuri ce să mai vorbim. Doar atacuri, ca întotdeauna.

De fapt, pentru partidele angrenate, aceste alegeri nu reprezintă nici măcar un test electoral, este prea evident dezinteresul popular. Au doar rolul de a reîmprospăta memoria colectivă, de a lansa anumiţi politicieni spre viitoarele curse electorale. Cazul Victor Ponta este destul de evident.

În lipsa puilor, a umbrelelor, găleţilor sau pelerinelor de ploaie se acordă zâmbete şi speranţe la kilogram. Scrutinul din 25 mai va reprezenta bătălia activelor de partid. Cine are mai mulţi membri, este mai bine organizat, ştie să se mobilizeze, câştigă.

PSD-ul vrea musai să dovedească că este un partid tare şi iese învingător cu un scor mare. În teritoriu s-a dat deja vestea că cine nu atinge scorul propus de centru este sancţionat dur. Credeam că politica se face pentru oameni, nu pentru clasamente şi orgolii.

Şi am mai observat ceva. Candidaţii care respiră totuşi româneşte, care simt realitatea şi văd clar problemele cu care se confruntă societatea sunt la coada listelor, pe locuri neeligibile. Cu siguranţă, cum se obişnuieşte la noi, primele poziţii au fost ocupate de carierişti, oameni cu bani şi neamuri.

Adaugă un Comentariu

*