Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ACCIDENT ÎN PEŞTERA IALOMIŢEI! A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi salvamontiştilor

ACCIDENT ÎN PEŞTERA IALOMIŢEI! A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi salvamontiştilor 

jandarmi munte

În urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. “112”, o patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera, a intervenit împreună cu lucrătorii Serviciului Public Salvamont Dâmboviţa în zona Peşterii Ialomiţei din Masivul Montan Bucegi pentru a acorda ajutor unei turiste care se accidentase.

Femeia, în vârstă de 47 de ani, din Municipiul Bucureşti, aflată în excursie în zona Platoului Montan Bucegi, s-a aventurat în Peştera Ialomiţei şi s-a accidentat.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani, împreună cu lucrătorii Serviciului Public Salvamont Dâmboviţa, au acordat primul ajutor turistei care prezenta o fractură la nivelul unui membru inferior şi s-a decis transportarea acesteia la o unitate spitalicească pentru acordarea ajutorului medical de specialitate.

Femeia a fost transportată în siguranţă cu ajutorul unei tărgi în zona Horoabele, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale;
să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Sursa: IJJ DÂmboviţa

Adaugă un Comentariu

*