Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ACCIDENT: Şoferul de TIR care a omorât cinci oameni în Olt este din Dâmboviţa

ACCIDENT: Şoferul de TIR care a omorât cinci oameni în Olt este din Dâmboviţa 

Sursa foto: Adevărul / MDI TV

Cinci persoane au murit, ieri după-amiază, într-un accident rutier pe E574 (DN65), în zona Pădurea Sarului din Olt, după ce anvelopa unui TIR a explodat, iar şoferul, de fel din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, nu a mai putut controla mastodontul, care a intrat pe contrasens şi a lovit frontal două autoturisme.

Au pierit soţii Maria şi Petre Ion din Craiova şi copii lor, în vârstă de 7 şi 3 ani. Cea de-a cincea victimă este antrenorul lotului Juniori III al României la tenis de masă. Mihai Bobocică se deplasa către Mioveni, unde se disputa manşa retur a finalei Superligii Naţionale, cunoscutul antrenor urmând să decerneze trofeul. Era însoţit de un prieten, care a scăpat, din fericire, teafăr din cumplitul accident.

„A fost carnagiu. N-am mai văzut în viața mea așa ceva. Au fost striviți pur și simplu. Accidentul s-a petrecut în panta de lângă popas. Mașina lui Bobocică era în coborâre, pe drumul cu o bandă, iar TIR-ul urca, pe banda a doua. Spre Craiova sunt două benzi. TIR-ul a intrat pe contrasens, l-a lovit în stânga unde era Bobocică, apoi a intrat în șantul de pe marginea drumului”, a declarat un martor ocular pentru Libertatea.ro.

Sursa foto: Adevărul

Sursa foto: Adevărul

Şoferul TIR-ului, în vârstă de 31 de ani, nu a suferit răni grave, iar noaptea trecută a ajuns acasă, la Gura Şuţii. Rudele spun că George Gabriel Ştefan se află în stare de şoc şi nu-şi aminteşte aproape nimic din cele întâmplate – relatează MDI TV. Bărbatul, angajat la o firmă din comuna Perşinari, judeţul Dâmboviţa, se deplasa către Craiova, unde urma să încarce autotrenul cu cereale. Nu a mai fost implicat până acum în accidente rutiere, iar testul de alcoolemie a ieşit negativ. George Gabriel Ştefan este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a precizat Alexandra Dicu – purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Foarte probabil va declanşa o anchetă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, întrucât George Gabriel Ştefan se afla în timpul serviciului, cazul fiind catalogat din acest punct de vedere accident de muncă. Reprezentanţii firmei angajatoare spun că TIR-urile aveau reviziile la zi şi nu-şi explică din ce cauză s-a produs explozia.

Adaugă un Comentariu

*