Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ACORD: Înfrăţire istorică între municipalităţile Târgovişte şi Castellón de la Plana

ACORD: Înfrăţire istorică între municipalităţile Târgovişte şi Castellón de la Plana 

acord infratire castellon 3

Oraşul spaniol Castellón de la Plana reprezintă pentru mii de târgovişteni, de dâmboviţeni, a doua lor casă, a doua patrie, locul spre care au plecat mânaţi de dorinţa unei vieţi mai bune, a unui trai îndestulător. Comunitatea de români de acolo este una dintre cele mai numeroase. Tocmai de aceea, autorităţile târgoviştene nu au precupeţit nici un efort pentru a stabili şi întreţine relaţii de colaborare cu oficialii din Castellón de la Plana, pentru a fi mai aproape de românii de acolo.

Astăzi, 6 septembrie 2017, într-un cadru distins, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Stan şi Enric Porcar Mallén – prim locţiitor al primarului din Castellón au semnat acordul de înfrăţire şi colaborare dintre cele două oraşe.

acord infratire castellon 2Din numeroasa delegaţie spaniolă prezentă în Sala Florentină a Primăriei Târgovişte au făcut parte Paz Beltran – consilier local şi târgovişteanul Manuel Gabriel Păduraru – primul român ales în funcţia de consilier local în administraţia oraşului Castellón. La întâlnire a participat şi deputata PSD Claudia Gilia, care a efectuat la sfârşitul săptămânii trecută o vizită de lucru în Provincia Castellón în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. De asemenea, au fost de faţă reprezentanţii Poliţilor Locale din Târgovişte şi Castellón, care întreţin relaţii de cooperare de mai mulţi ani.

„Acordul pe care îl semnăm astăzi se constitue şi într-un mesaj pentru comunitatea târgovişteană din Castellón. Suntem alături de ei, de târgoviştenii de acolo. Întodeauna vor găsi la noi o uşă deschisă. Vreau ca acesta să fie mesajul care să plece de aici, din Târgovişte, şi să ajungă la Castellón în această formă”, a precizat Cristian Stan.

acord infratire castellon 1La rândul său, Enric Porcar Mallén, prim locţiitorul primarului din Castellón, a vorbit despre oraşul pe care îl reprezintă, a făcut un scurt istoric al acelor locuri deosebite, a vorbit despre oamenii de acolo, despre românii stabiliţi în Castellón şi despre colaborarea dintre cele două comunităţi.

„Actul pe care l-am semnat astăzi înseamnă foarte mult, atât pentru Târgovişte, cât şi pentru Castellón, două oraşe care sunt unite de mai mulţi ani, două municipii care caută progres şi bunăstare pentru cetăţenii lor. Comunitatea de români este foarte numeroasă, tocmai datorită nivelului de convieţuitre şi modalităţii foarte bune de integrare”, a punctat Enric Porcar Mallén.

Manuel Gabriel Păduraru, consilier local la Castellón de la Plana, a mulţumit autorităţilor târgoviştene pentru primirea făcută delegaţiei spaniole, pentru prietenia afişată şi pentru dorinţa de colaborare.

„Este o onoare pentru mine să pot reprezenta România în Castellón de la Plana şi, în acelaşi timp, să pot reprezenta autorităţile din Castellón în România. M-am născut şi am studiat în Târgovişte. Mă simt târgoviştean sută la sută, deşi nu locuiesc aici. Din acest motiv, toate eforturile mele vor fi îndreptate în a ajuta municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa”, a mărturisit Manuel Gabriel Păduraru.

acord infratire castellon 4

Adaugă un Comentariu

*