Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ACŢIUNI CEDATE CU DEDICAŢIE? PDL cere Prefecturii să atace în contencios două hotărâri ale Consiliului Local Târgovişte

ACŢIUNI CEDATE CU DEDICAŢIE? PDL cere Prefecturii să atace în contencios două hotărâri ale Consiliului Local Târgovişte 

iancu caracota

Partidul Democrat Liberal – Organizaţia Târgovişte solicită Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa să atace în contencios administrativ două hotărâri ale Consiliului Local Municipal Târgovişte, aprobate în şedinţa extraordinară din data de 20 decembrie 2013, respectiv:

1. Proiect de hotararare privind aprobarea contractului de cesiune de actiuni nominative de la SC PAVCOM SA Targoviste, catre SC METEX SA.

2. Proiect de hotarare privind mandatul reprezentantilor AGA, ai Primariei Targoviste, la SC MUNICIPAL CONSTRUCT SRL Targoviste.

Totodată, cerem instituţiilor statului să se autosesizeze în privinţa validării celor două hotărâri, inclusiv prin votul unora dintre consilierii PDL, care s-au aliat cu consilierii USL, sfidând interesul cetăţenilor şi poziţia oficială a partidului.

Apreciem că aprobarea contractului de cesiune de acţiuni nominative de la SC PAVCOM SA Târgovişte s-a făcut cu dedicaţie, netransparent şi la un preţ ridicol, de numai 1.199.464,10 lei, care va fi plătit în 12 rate. De asemenea, de 7 ani, Primăria Târgovişte nu primeşte dividende de la PAVCOM, deşi principalul obiect de activitate este închirierea. Vânzarea pachetului de acţiuni la acest preţ mult subevaluat, precum şi neexplicabila toleranţă a administraţiei locale faţă de neîncasarea dividendelor pune mari semne de întrebare asupra modului în care executivul Primăriei Târgovişte, în tandem cu unii consilieri locali de la USL şi PDL, înţelege să apere interesele cetăţenilor.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect menţionat, acesta nu a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, fiind introdus ulterior, iar principalul lui scop este o nouă punere în practică a unei negocieri netransparente dintre forţele politice locale, angrenate într-un joc al intereselor transpartinice, în totalul dezavantaj al târgoviştenilor, care vor fi obligaţi să plătească din nou costurile unor decizii inacceptabile.

Presedinte BPL Targoviste,
IANCU CARACOTA

Răspuns la ACŢIUNI CEDATE CU DEDICAŢIE? PDL cere Prefecturii să atace în contencios două hotărâri ale Consiliului Local Târgovişte

  1. Enache Lucian

    Unii membri PDL s-au aliat cu PSD -ul si PC -ul
    nu cu liberalii – vedeti voturile. Folositi cu discernamant sintagma „membrii USL”. Consilierii PNL nu pot fi acuzati de intelegeri transpartinice. Ori cum fiind numai trei nu conteaza ( tot trei sunt si PPDD iar daca il adaugam pe nea Tudorica Raducanu chiar 4) . pentru probleme importante de patrimoniu 7 PDL + 7 PSD = 14 adica atat cat trebuie 2/3 din numarul total al consilierilor. Ca responsabilitati executive vedeti ce culoare politica au viceprimarii, vedeti ce culoare politica are city managerul, vedeti ce culoare politica au majoritatile de la AGA si Consiliile de administratie de la deconcentrate sau societati apartinand Consiliului Municipal.

     

Adaugă un Comentariu

*