Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ACUZAŢIE: Universitatea Valahia are bani şi nu le plăteşte salariaţilor drepturile câştigate în instanţă

ACUZAŢIE: Universitatea Valahia are bani şi nu le plăteşte salariaţilor drepturile câştigate în instanţă 

campus UVT 2

Sindicatul din Învăţământul Superior Didactic, Didactic Auxiliar si Nedidactic – Valahia (SISDDAN – Valahia) a efectuat până acum mai multe demersuri pentru recuperarea drepturilor salariale prevăzute în două sentinţe judecătoreşti din 20011 şi 2013, rămase definitive. Cu toate acestea, spun sindicaliştii, conducerea Universităţii Valahia a refuzat să dea curs solicitărilor, determinându-i să apeleze la un executor judecătoresc, care a desemnat un expert contabil, ce va trebui să facă calculul drepturilor salariale ce se cuvin fiecărui membru. Acţiunile întreprinse de SISDDAN sunt susţinute şi de Confederaţia Naţională Sindicală „Caltel Alfa” – Filiala Dâmboviţa.

Potrivit preşedintelui Nicolae Dragodănescu, în conturile Universităţii Valahia a fost virată, de către Ministerul Educaţiei, pe 21 august, suma de 3.983.209 lei, având destinație exclusivă pentru plata drepturilor salariale castigate in instanta, astfel că instituţia nu va fi nevoită să „suprime cheltuieli”, cum a afirmat conducerea UVT.

„CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita monitorizeaza modul in care sunt respectate drepturile sindicale in aceasta institutie si informeaza pe aceasta cale ca in Romania, ca de altfel in intreaga Europa, este interzis a se face promovări sau restructurări de personal având drept criteriu apartenența sindicala. Plata drepturilor salariale va trebui făcută de către conducerea Universității Valahia din Târgoviște, cel târziu, până la data de 14 septembrie 2015, conform precizărilor făcute de către ministrul Educației și Cercetării Științifice și președintele Federatiei “Alma Mater”.

In ceea ce priveste recuperarea drepturilor salariale ale presedintelui SISDDAN – Elena Ciungu, pe perioada cat a fost disponibilizata ilegal, CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita acorda asistenta juridica in procesul aflat deja pe rolul Tribunalului Dambovita”, precizează Nicolae Dragodănescu – preşedintele CNS Cartel Alfa – Filiala Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*