Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » OPINII » Adevărata furtună

Adevărata furtună 

ion obagilaDupă falsa furtună, ultramediatizată, aşa, ca un semn rău, a venit cea adevărată. În politică! În loc de grindină şi vânt, bat peste ţară denunţurile, chemările la audieri şi punerile sub acuzaţie. DNA-ul anchetează, dintr-un fulger, doi miniştri ai cabinetului Tudose. Pe Rovana Plumb şi pe Sevil Shhaideh.

Premierul a tăcut chitic, zilele astea, de a-i crede că s-a ascuns prin bălţile Brăilei. Nu a scos un cuvânt, şade cu capul sub umbrelă şi, probabil, cântăreşte situaţia. Aşteaptă să treacă norii negri. La fel se întâmplă şi cu Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. După ce a filozofat cu ceva vreme în urmă pe toate posturile TV despre justiţie şi cum trebuie ea aplicată, s-a pitit şi el, pe undeva pe culoarele anonimatului. Are o pelerină de culoare incertă!

Nu ştim ce ne mai aşteaptă. E negură peste tot. Este clar că DNA, cu paşi siguri, fiindcă nimeni nu le clatină decizia, se îndreaptă spre Liviu Dragnea. Mai este un pic şi guvernul îşi poate bloca activitatea. Îl doboară ciclonul provocat de procurori!

Ce este mai important, Ministerul Dezvoltării şi cel al Fondurilor Europene sunt prinse de vârtejul incertitudinii. Tocmai acum când ţara are mare nevoie de bani europeni, când administraţiile publice au depus mii de proiecte de dezvoltare locală.

În România îşi încearcă forţele puterea văzută şi cea nevăzută. Tunete şi fulgere pe toată linia! Cei mai mici stau la adăpost, nu este momentul, zic ei, să ieşi în faţă şi să-ţi dai cu părerea pe nici un subiect. Nu ştii cum evoluează lucrurile acum, când vântul neîncrederii bate din toate părţile.

Am ajuns, din nou, într-un punct dificil, în care bunăstarea poporului, dezvoltarea economică şi socială contează mai puţin sau deloc. Se bat titanii! Acum primează doar interesul de grup, de organizaţie. Totul are un iz ocult. În toată această ecuaţie, democraţia are valoarea unui fir de iarbă care poate fi strivit oricând. Nici nu mai contează!

Ion Obăgilă

Răspuns la Adevărata furtună

  1. Daia

    Astept sa citesc ca DNA va poposi si la nemernicul anului, acest jeg care mimand democratia , isi manaifesta bolsevismul primar al anilor 50 si mizeria de caracter pe care o detine cu mandrie si-o manaifesta fara nici un fel de retinere mizand imbecilismul celor care l-au votat.
    Si matale ar fi bine sa incetezi sa stai trabudur la usa lui ca o sa ramai sa te citesc doar eu si imbecilii pesedisti

     

Adaugă un Comentariu

*