Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ADRIAN NĂSTASE MERGE DIN NOU LA ÎNCHISOARE! Înalta Curte l-a condamnat patru ani cu executare

ADRIAN NĂSTASE MERGE DIN NOU LA ÎNCHISOARE! Înalta Curte l-a condamnat patru ani cu executare 

dana si adrian nastase

Curtea Supremă l-a condamnat pe fostul premier la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, iar pe Dana Năstase la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanţa a decis o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi în cazul fostului premier pentru o perioadă de cinci ani.

Adrian Năstase va fi reîncarcerat în următoarele ore. După ce instanţa va transmite minuta hotărârii la Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare, Tribunalul va emite un mandat de executare a sentinţei. Năstase poate să se prezinte singur la Poliţie sau el va fi ridcat de acasă. Instanţa a mai dispus şi confiscarea de la familia Năstase a sumei de 400.000 euro.

Pentru că Năstase a stat deja în inchisoare aproape 9 luni de zile Tribunalul Bucureşti va decide cât va mai efectua în urma noii condamnări de 4 ani cu executare.

Ulttimul termen în dosar a fost judecat pe 19 decembrie.

La ultimul termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut completului de cinci judecători pedepse cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase.

De cealaltă parte, apărarea lui Adrian Năstase, formată din patru avocaţi, a arătat că există numeroase vicii în dosarul Zambaccian, precum probe şi documente fără relevanţă juridică, mărturii contradictorii şi acuzaţii ce nu există în materialitatea lor.

Avocaţii au cerut judecătorilor să îi achite pe soţii Năstase sau, în cel mai rău caz pentru aceştia, să menţină decizia primei instanţe şi să respingă recursul făcut de DNA.

Adrian Năstase a declarat, la finalul judecării dosarului, că numai dacă instanţa ar da o pedeapsă cu spânzurarea, poate că l-ar şoca, arătând că în această cauză au rămas în suspensie o mulţime de lucruri, iar rejudecarea ar fi o soluţie normală.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Răspuns la ADRIAN NĂSTASE MERGE DIN NOU LA ÎNCHISOARE! Înalta Curte l-a condamnat patru ani cu executare

  1. moshu49

    ce baftă, domnule, pe capul borfaşului condamnat a doua oară pentru corupţie şi şantaj că instanţa nu l-a şocat. 😉
    cine nu a fost activ între 2001 – 2004 să tacă. punct! :(

     

Adaugă un Comentariu

*