Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AFACERE: Maidanezii din Găeşti mor, ca să îmbogăţească un cabinet veterinar din Gura Foii!

AFACERE: Maidanezii din Găeşti mor, ca să îmbogăţească un cabinet veterinar din Gura Foii! 

caini-gaesti

Peste 450 de lei lunar! Atât plăteşte administraţia oraşului Găeşti pentru fiecare câine maidanez ridicat din stradă, potrivit ziarului local Cronica de Găeşti. Este vorba despre servicii de capturare, transport, asistenţă medicală zilnică, vaccinare, sterilizare, crotaliere, microcipare şi apoi… eutanasiere. Banii ajung în conturile unui cabinet veterinar din Gura Foii, cu vreo trei angajaţi, care a încheiat contract de prestări servicii cu Primăria Găeşti.

Potrivit documentelor obţinute de jurnalişti, în 2013, administraţia locală a plătit aproape 800 de milioane de lei vechi pe astfel de servicii veterinare „de lux”, pentru ca în 2014 să deconteze 1,23 miliarde de lei, la care se adaugă 145 de milioane de lei vechi – facturile lunii ianuarie 2015.

„Pentru fiecare câine, care-și trăiește ultimele zile chinuit și amărât ca vai de el, cabinetul veterinar primește, pentru acțiunile de rutină, în jur de 214 de lei, la care se pot adăuga servicii precum crotaliere, microcipare, sterilizare care ridică prețul la aproape 459 lei/lună pe cap de câine!”, relatează Cronica de Găeşti.

În iulie 2014, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a dispus suspendarea activităţii adăpostului pentru câinii fără stăpân din Găeşti, ca urmare a faptului că nu exista o evidenţă a câinilor care intraseră în adăpost şi pentru că nu se acorda asistenţă medicală animalelor bolnave. Şi, atunci, ce servicii a plătit Primăria Găeşti către cabinetul veterinar?

Iată de ce autorităţile statului nu doresc cu adevărat să scape de câinii fără stăpân. Cea mai eficientă soluţie nu este eutasnasierea, ci sterilizarea gratuită, printr-un program naţional, a tuturor câinilor, nu doar a celor de pe străzi, ci mai ales a celor din gospodăriile cetăţenilor. dar, au interes autorităţile să nu mai existe câinii comunitari? Nu prea!

Cum s-a văzut, eutanasierea este doar o soluţie care umple cu bani buzunarele unora. Pe facturile trimise spre decontare se pot trece tot felul de servicii, din moment ce bietul câine ajunge în final într-un incinerator. Cum poţi dovedi ulterior că, în realitate, nu i s-a aplicat niciun vaccin sau că nu a fost microcipat? Mergând mai departe cu întrebările, cum dovedeşti, dacă filiera este bine pusă la punct, că au trecut printr-un adăpost doar 100 de câini şi nu 500, cum apare în facturile trimise la plată? Şi tot aşa…

Prin urmare, interesul celor puşi pe făcut bani este ca, pe străzile României, să existe cât mai mulţi maidanezi, că aşa îşi pot umple cu uşurinţă conturile! La Bucureşti, procurorii au deschis o anchetă în acest sens. Sperăm ca asemenea cercetări să fie extinse la nivel de ţară, fiindcă peste tot sunt nereguli.

La Târgovişte, spre exemplu, medicul veterinar Alen Georgescu – consilier local atrăgea atenţia în toamna trecută, într-o şedinţă privind rectificarea bugetului municipiului, că se întâmplă lucruri ciudate la adăpostul Primăriei. În acte, apărea o anumită cantitate din substanţa cu care sunt eutanasiaţi câinii, iar numărul maidanezilor omorâţi nu corespundea cu aceasta. Colegii din Consiliul Local nu au fost atunci interesaţi de susţinerile lui Alen Georgescu, spunând că în Târgovişte sunt alte probleme mult mai grave care necesită atenţia lor! Noi spunem că este cazul să se ia la verificat toate documentele.

Una dintre facturile lunii ianuarie 2015 (Foto: Cronica de Găeşti)

Una dintre facturile lunii ianuarie 2015 (Foto: Cronica de Găeşti)

8 Răspunsuri la AFACERE: Maidanezii din Găeşti mor, ca să îmbogăţească un cabinet veterinar din Gura Foii!

 1. geo

  Toti , dar absolut toti primarii din tara asta ar trebui arestati si bagati in adaposturile lor , nu la inchisoare , in lagarele de exterminare a cainilor , acolo sa-si duca ,,traiul ” !
  Va felicit pt articol , este real si la obiect ! De ce nu sesizati curtea de conturi si DNA pt delapidare ???

   
  • lucia

   Geo ai perfecta dreptate parca mi-ai citit gandurile! ar trebui bagati toti in lagarele in care stau cainii!

    
 2. manuela

  Se pare ca degeaba urlam pe la mitinguri facem plangeri si sesizari ptr. abuzurile si hotiile care se fac la nivel de primarii si ASPA,nu aude nimeni din cei care ar trebuii sa auda.Pe romani nu-i prea intereseaza cat se fura pe seama bietelor animale si ce se intampla cu ele cat timp dispar de pe strazi.Odata si-odata vor platii toti ptr.ca mai suntem cativa oameni care luptam ptr. dreptate:persoane fizice,organizatii si ONG-uri adica ,,nebunii”acestei tari

   
 3. Eutanasiati maidanezii

  Cit costa viata unui om ?

   
  • Gigi

   viata ta costa 1 leu, jigodie

    
   • Eutanasiati Maidanezii

    Eu nu te-am jignit cu nimic ! Am intrebat cit cost viata uni om …! Daca ai probleme la mansarda te rog frumos sa te tratezi.

     
    • Gigi

     Pai depinde…viata ta costa mult, as da o avere sa iti fie luata si pastrata cu sfintenie intr-un borcan de lut.
     Sper ca nu a fost prea subtil pentru creierasul tau…

      
 4. cris

  Azorel, Grivei, Negruța și restul haitei, vă mulțumim! VIAȚĂ pentru comunitarii noștri prietenoși!

   

Adaugă un Comentariu

*