Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » ANCHETĂ » AFACEREA NISIPUL DISTRUGE SUDUL JUDEȚULUI! Restricțiile de circulație sunt apă de ploaie pentru transportatorii de agregate minerale. VEZI VIDEO!

AFACEREA NISIPUL DISTRUGE SUDUL JUDEȚULUI! Restricțiile de circulație sunt apă de ploaie pentru transportatorii de agregate minerale. VEZI VIDEO! 

autocamion 1

234 de kilometri de drumuri județene făcute praf! 30 de miliarde de lei cheltuite anual pentru reparații și sute de case distruse din cauza transportatorilor de agregate minerale!

Acesta este bilanțul care a determinat autoritățile județene să declare război proprietarilor de balastiere și transportatorilor de agregate minerale! După cinci luni, putem spune că totul are doar iz de teorie! În realitate, locuitorii din sudul județului se confruntă cu aceleași probleme ca acum 10 ani. Casele le sunt distruse din cauza trepidațiilor produse de autotrenurile de peste 40 de tone care transportă, fie zi, fie noapte, agregate minerale de la balastierele din zonă spre șantierele din jurul Bucureștiului.

VEZI VIDEO

Restricțiile de tonaj și cele de viteză sunt apă de ploaie în fața șoferilor de pe autocamioanele grele. Aceștia au forțat de multe ori chiar și limitatoarele de înălțime montate pe drumurile comunale. Transportatorii știu un singur lucru! Planul curselor trebuie îndeplinit, cu voia sau fără voia legii, cu voia sau fără voia autorităților!

De-a lungul anilor, locuitorii din sudul județului Dâmbovița au tot protestat, solicitând autorităților județene să interzică traficul greu prin sate. S-au creat chiar și drumuri ocolitoare, adevărate șosele de centură, care însă sunt folosite de transportatori doar atunci când se anunță controale sau când vreo echipă de televiziune se află în zonă.

Oamenii nu mai au încredere că lucrurile vor intra în normal. Sunt convinși că, indiferent cine preia puterea politică în România, relațiile aranjează totul după interesul proprietarilor de balastiere și al transportatorilor. Și nici nu ar avea cum să fie altfel, dacă e să ținem cont ce sume mari de bani se manevrează în afacerea cu agregate minerale!

Multe dintre drumurile comunale au scăpat de urgia traficului greu abia după ce primarii au decis să monteze limitatoare de înălțime. Pe drumurile județene în schimb s-au instituit doar restricții de tonaj și de viteză, pe care șoferii autotrenurilor de peste 40 de tone nu le respectă decât atunci când se efectuează controale în zonă.

Restrictiile de tonaj și de viteză instituite de Consiliul Județean, spun cetățenii care suportă zi și noapte calvarul, sunt doar praf în ochii oamenilor, o metodă de a le arăta că autoritățile nu stau cu mâinile în sân. În realitate, sunt neputincioase.

Rămâne ca autoritățile să le demonstreze oamenilor că temerile lor vor fi spulberate, iar transportatorii de agregate minerale vor fi opriți și nu le vor mai face locuitorilor din sudul județului Dâmbovița viața un calvar. Până atunci însă, după cum am constatat la fața locului, mai este drum lung de parcurs.

Răspuns la AFACEREA NISIPUL DISTRUGE SUDUL JUDEȚULUI! Restricțiile de circulație sunt apă de ploaie pentru transportatorii de agregate minerale. VEZI VIDEO!

  1. Tudor

    Care autoritati?Cine cui a declarat razboi?A indraznit Tutuianu sa opreasca camioanele lui Dragnea ,care au distrus zeci de km de drumuri din sud-vestul judetului?Mira-m-as!

     

Adaugă un Comentariu

*