Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Afară cu incompetenţii zişi „Tehnocraţi”!

Afară cu incompetenţii zişi „Tehnocraţi”! 

Foto: click.ro

Foto: click.ro

Sunt multe luni de când mă întrebam, in paginile acestei atât de deschise şi curajoase publicaţii, dacă România noastră este in pericol să dispară pentru a face loc unui „Sörös-land”: in opinia mea, pericolul era şi este real şi iminent. I-am solicitat domnului Cioloş să se debaraseze de incompetenţii pe care, din motive obscure (oare?) i-a adăpostit intr-un guvern de pretinşi „tehnocraţi”, adică de prezumaţi „specialişti apolitici”, deşi in realitate am constatat cu toţii că respectivii nu erau nici măcar… diletanţi; unii dintre interlocutorii mei, care se pretind mai bine informaţi „pe surse” susţin chiar că respectivii nu erau nici măcar liber cugetători, ci dirijaţi prin ONG-uri gras sponsorizate. Cine-o şti adevărul?!?

Prin importante remanieri guvernamentale succesive, voalate de ochii lumii, însoţite în acest sens de „calde mulţumiri” pentru „succesurile” obţinute, domnul Cioloş a sfârşit prin a ceda, înlocuind o serie de „somnităţile” expirate. Inamovibilă a rămas însă taman doamna Prună, înlocuitoarea peste noapte, dar continuatoarea sinistrei doamne Guşeth: aceiaşi oameni informaţi o plasează in siajul doamnei Macovei, ea însăşi aflată in sfera de influenta a… Dar mai bine tac, se pare că ar fi mai recomandabil pentru propria sănătate, dacă ar fi să dăm crezare prestigioasei publicaţii britanice The Economist, care in urmă cu câtva timp scria că in domeniul justiţiei România ar fi revenit la situaţia din anii ’50; personal, nu împărtăşesc intru totul această analiză, fiindcă in acei ani de tristă amintire au fost arestaţi „politic” tatăl si bunicul meu, pentru a fi „eliberaţi” după o grea perioadă de temniţă – fără proces, fără condamnări, fiindcă in realitate nu făcuseră nimic rău, fuseseră doar ţinta unui „denunţ”. Atât. Suficient.

Insă cu doamna Prună la „cârma” justiţiei, lucrurile pot deriva oricând, ştiind că respectiva doamnă, (încă!) ministru al acestui guvern al României – membră din 2007 a Uniunii Europene, ţară ce si-a însuşit principiile călăuzitoare din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului – a afirmat, printre altele, că „drepturile sunt un lux”. Ruşine!

Se pare că peste 50 de instanţe judecătoreşti, dar şi aproape 20 de parchete au intrat deja in grevă; o asociaţie a magistraţilor ceruse demisia ori destituirea respectivei doamne Prună. Fără succes. Până când?!? Ce mai aşteptaţi, stimate domnule prim-ministru, dumneavoastră care aveţi o experienţă, o statură europeană, de cu totul şi cu totul alt nivel? Greve de solidaritate? O grevă generală? Alte revolte in închisori? Debandadă generalizată? Am ajuns ruşinea Europei din cauza miilor si miilor de infractori si cerşetori exportaţi! Trebuie să ajungem de râsul lumii din cauza doamnei Prună? Cu toţii ne-am săturat de corupţi şi de incompetenţi. Gata! Daţi-i afară!

Avocat Vladimir Ţunţi Ştefănescu

Răspuns la Afară cu incompetenţii zişi „Tehnocraţi”!

  1. moshu49

    wow! cîtă vehemență la el…

     

Adaugă un Comentariu

*