Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » AFIR: Agricultorii au la dispoziţie o lună în plus să acceseze fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici

AFIR: Agricultorii au la dispoziţie o lună în plus să acceseze fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici 

Adrian Ionuţ Chesnoiu - director AFIR

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) a fost prelungită până la data de 31 august 2017, ora 16:00 – informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Până în prezent, au fost depuse online 2.152 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de peste 32,2 de milioane de euro. Dintre acestea, 676 de cereri de finanțare au fost depuse pentru zonă montană.

„Autoritatea de Management pentru PNDR a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare cu o lună pentru a asigura o sansă și celor care nu au reușit din motive independente de ei să termine de întocmit documentația pentru depunere până la această dată. De asemenea, faptul că această submăsură încă dispune de fonduri, iar punctajul este unul ușor de atins, va permite mai multor fermieri mici să obțină o finanțare care să le asigure un start bun spre o exploatație agricolă mai puternică, care să acceseze în viitor sprijin financiar mult mai consistent”, a declarat directorul general al AFIR – Adrian Ionuț Chesnoiu.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil și este în valoare de 15.000 de euro pentru un proiect. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada de depunere 1 – 31 august 2017 este de 15 puncte.

Modalitatea de depunere a cererilor de finanțare este cea online pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Toți cei interesați să depună proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, prin sM 6.3, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului și anexele aferente pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Adaugă un Comentariu

*