Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » AFIR: Beneficiarii PNDR pot colabora şi cu instituţiile financiare nebancare

AFIR: Beneficiarii PNDR pot colabora şi cu instituţiile financiare nebancare 

cartofi agricultura k

Beneficiarii PNDR pot încheia acorduri de finanţare sau de garantare cu Instituţiile Financiare Nebancare (IFN), fără a exista obligaţia ca respectivele IFN să fie înscrise în vreo asociaţie de profil, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Se poate colabora inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, cu condiția însă ca respectivul IFN să fie înregistrat în Registrul Special al Băncii Naţionale a României.

„Precizăm că beneficiarii PNDR pot colabora cu orice instituție financiară bancară sau nebancară pentru obţinerea garanţiilor pentru avans, indiferent daca are sau nu protocol de colaborare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). În ceea ce priveşte IFN există însă o singură condiție și anume ca respectivele instituții financiare să fie înscrise în Registrul Special al BNR.” a declarat David Eugen Popescu – directorul general al AFIR.

Beneficiarul care solicită acest tip de sprijin financiar trebuie să aibă un proiect selectat pentru finanţare în cadrul uneia din submăsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

AFIR atrage atenția beneficiarilor PNDR că, înainte de a demara colaborarea cu o instituţie financiară nebancară pentru obținerea garanției necesare acordării avansului, trebuie să verifice la Banca Naţională a României dacă respectivul IFN este înscris în Registrul Special al BNR. În ceea ce priveşte obținerea unui credit pentru asigurarea cofinanţării private, subliniem faptul că aceste împrumuturi pot fi solicitate de la orice instituţie financiară, în condiţiile legii.

Adaugă un Comentariu

*