Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » AFIR: Finanţare 100% nerambursabilă pentru investiţii în sistemele de irigaţii!

AFIR: Finanţare 100% nerambursabilă pentru investiţii în sistemele de irigaţii! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: epdm.ro)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, sector vital pentru dezvoltarea agriculturii. Finanţarea publică este 100% nerambursabilă şi nu va depăşi 1.000.000 euro/ proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune (SPP) sau 1.500.000 euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de pompare și repompare (SPA – Stații de pompare a apei, SRP – Stații de repompare).

„Nu putem discuta despre o agricultură cu adevărat performantă fără a susține cu măsuri concrete dezvoltarea sistemului de irigații. Sprijinul financiar acordat prin submăsura 4.3 irigații va avea un efect pozitiv prin promovarea tehnologiilor noi, economisirea apei în agricultură, scăderea costurilor determinate de consumul apei și creșterea suprafețelor irigate”, precizează Adrian Ionuţ Chesnoiu – director general al AFIR.

În judeţul Dâmboviţa, pot fi irigate în sistem centralizat aproximativ 1.200 de hectare, în zona Odobeşti. Din păcate, sunt puţine solicitări. Potrivit directorului ANIF Dâmboviţa, Ion Alexandru, în acest moment, sunt constituite două organizaţii ale udătorilor, la Potlogi şi Odobeşti, care intenţionează să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, iar ANIF Dâmboviţa le va acorda sprijin tehnic pentru implementarea proiectelor.

Adaugă un Comentariu

*