Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » AFIR: Întâlniri de lucru în teritoriu, pentru evitarea neregulilor în implementarea PNDR 2020

AFIR: Întâlniri de lucru în teritoriu, pentru evitarea neregulilor în implementarea PNDR 2020 

Adrian Ionuţ Chesnoiu - director AFIR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale va derula, începând cu data de 15 mai 2017, sesiuni de îndrumare şi sprijin, precum şi vizite în teren, la beneficiarii de fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2020, pentru a se evite apariţia unor nereguli de natură să afecteze atingerea obiectivelor propuse, dar și pentru a prelua problemele procedurale întâmpinate în implementarea proiectelor.

„Am gândit aceste acțiuni în contextul în care îmi doresc o abordare nouă a relației dintre Agenție și beneficiarii PNDR, ținând cont de faptul că rolul nostru în ceea ce privește absorbția eficientă a fondurilor europene este complementar cu cel al beneficiarului finanțării.

Am convingerea că implementarea Planului de prevenție va duce la o scădere semnificativă a neregulilor și va elimina pericolul constatării pe viitor a unor situații ce se încadrează în sfera condițiilor artificiale prevăzute în reglementările europene, probleme care au îngreunat derularea PNDR în trecut.

Aceste vizite nu au rolul de control. Dimpotrivă, experții AFIR vor explica modalitățile de evitare a apariției neregulilor, tipurile de verificări prin care un proiect trece în perioada de implementare și monitorizare și mai ales necesitatea de a menține criteriile de eligibilitate și selecție în baza cărora proiectul a fost selectat”, a declarat Adrian Ionuț Chesnoiu – director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Adaugă un Comentariu

*