Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 2, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AI CULTURILE CALAMITATE ŞI VREI DESPĂGUBIRI? Trebuie să anunţi situaţia la Primărie în maximum 24 de ore!

AI CULTURILE CALAMITATE ŞI VREI DESPĂGUBIRI? Trebuie să anunţi situaţia la Primărie în maximum 24 de ore! 

agricultor barbuletu

Ploile torenţiale şi grindina căzută în ultimele ore au afectat culturile agricole în mai multe localităţi din judeţ.

Prăpăd este la Bărbuleţu, unde totul a fost distrus. Nu mai sunt fructe, nici legume, ba chiar şi ierburile au fost culcate la pământ.

Cu lacrimi în ochi, localnicii ne-au spus că nu au mai văzut aşa ceva niciodată în viaţă. În 1973, s-ar fi confruntat cu fenomene meteorologice asemănătoare, dar nu a fost nici pe departe la fel de rău ca aseară.

Toţi aceşti agricultori ar putea beneficia de despăgubiri din partea statului, cu condiţia de a anunţa la Primărie pagubele în maximum 24 de ore. Apoi, responsabilii din cadrul administraţiei locale au obligaţia să verifice în teren cele sesizate în maximum 48 de ore. Cei care nu se încadrează în aceste termene, vor pierde ajutorul statului.

Oamenii cer ca ministeriabilii să se gândească să-i scutească de la plata impozitului pe venitul agricol, fiindcă este vorba de sume foarte mari, iar ei nu mai culeg nimic.

La Primăria Bărbuleţu este agitaţie mare. Agricultorii vin unul după altul să anunţe calamitarea culturilor, cu speranţa că statul le va sări în ajutor.

Adaugă un Comentariu

*