Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » AITT Târgovişte are curse la orele de maxim interes pentru elevi, studenţi şi angajaţi!

AITT Târgovişte are curse la orele de maxim interes pentru elevi, studenţi şi angajaţi! 

autobuze aitt

Transportul de călători în municipiul Târgovişte şi în majoritatea localităţilor din zona suburbană este efectuat de către AITT. Societatea, care dispune în momentul de faţă de un parc auto format din 13 microbuze şi 30 de autobuze, a reuşit în toţi aceşti ani să răspundă necesităţilor cetăţenilor de a se deplasa pe teritoriul oraşului.

Conducerea firmei a răspuns favorabil atunci când s-a solicitat introducerea unor trase noi, schimbarea orarului de trafic sau când au fost sesizate deficienţe. Anul trecut, ne spune Maria Antoaneta Ana – managerul societăţii, au fost înfiinţate, la cererea publicului călător, patru trasee noi, pe rutele Târgovişte-Comişani, Târgovişte-Răzvad, Târgovişte-Dimoiu şi Târgovişte-Geangoeşti.

„Cursele respective au apărut urmare solicitărilor autorităţilor şi cetăţenilor din acele localităţi. Suntem bucuroşi că oamenii sunt mulţumiţi de condiţiile pe care le oferim, de orarul pe care l-am stabilit de comun acord cu ei. Au mai apărut mici probleme generate de anumite întârzieri cauzate de vreme, de infrastructura rutieră, vorbesc aici de lucrările derulate la podul de la Valea Voievozilor, dar au fost rezolvate. AITT operează pe 24 de trasee exterioare în zona de competenţă a Asociaţiei CIVITAS. Toate sunt localităţi aflate în jurul municipiului Târgovişte.

Vorbim aici despre Răzvad, Şotânga, Aninoasa, cu satele componente, Dragomireşti, Măneşti, Lucieni, Ulmi şi Comişani. De menţionat, în sens pozitiv, că locuitorii satului Râncaciov au ţinut să ne mulţumească pentru seriozitate şi condiţiile oferite, dar şi pentru faptul că avem trasee şi pe Dragomireşti şi prin Viişoara”, ne-a precizat Maria Antoaneta Ana.

autobuze aitt 1Cursele realizate de autobuzele AITT sunt adaptate nevoilor celor care fac naveta, fiind programate la orele de maxim interes ale elevilor, studenţilotr şi angajaţilor la diferite firme. În momentul de faţă, pe traseele externe, există 7.700 de abonaţi, la care se adaugă ceilalţi călători ocazionali.

AITT operează în Târgovişte pe 14 trase urbane, cu microbuze şi autobuze. Anul trecut, numai în oraş, a întregistrat 1 milion de călători. Societatea intenţionează, în viitorul foarte apropiat, să-şi reîmprospăteze parcul auto, prin achiziţionarea unor minibuze moderne, care să răspundă confortului călătorilor, dar şi problemelor generate de infrastrucura rutieră a municipiului Târgovişte, ştiindu-se că sunt străzi unde nu pot fi efectuate curse cu maşini de mari dimensiuni, din cauza dificultăţilor de manevrare în trafic.

„Suntem convinşi că, pe aceste trasee, odată cu introducerea minibuzelor, călătorii vor fi mulţumiţi, în ceea ce priveşte confortul asigurat în timpul deplasării. Cu autobuzele societăţii noastre, se deplasează, în regim de gratuitate, 490 de pensionari târgovişteni cărora Primăria, prin serviciile speciale, le eliberează tichete de călătorie.

Mai beneficiază de transport gratuit circa 80 de elevi din cartierele Sagricom şi Priseaca. Tot la acest capitol – gratuităţi, intră şi cele 800 de persoane cu handicap grav, accentuat, precum şi însoţitorii acestora şi asistenţii personali. Mai pot călători gratuit în mediul urban veteranii de război, văduvele de război, deportaţii politici şi revoluţionarii. Răspundem cu proptitudine, cu operativitate tuturor categoriilor sociale, tuturor celor care beneficiază de prevederile unor legi speciale”, ne-a informat Maria Antoaneta Ana – managerul AITT.

Maria Antoaneta Ana - administrator AITT

Maria Antoaneta Ana – administrator AITT

Societatea de transport călători are şi o serie de proiecte de viitor. În afară de îmbunătăţirea parcului auto, se doreşte implementarea unui sistem de taxare electronică şi reamenajarea unor staţii de călători de pe teritoriul municipiului Târgovişte.

„Avem deja cumpărate materialele pentru refacerea într-un stil modern, în ton cu arhitectura urbană, a staţiilor de la Caraiman şi de la Tribunalul nou, care au fost distruse. Aşteptăm ca vremea să se îndrepte şi demarăm imediat lucrările. De asemenea, vom reamenaja staţia din autogara noastră”.

AITT a luat în calcul şi regândirea unei strategii de transport pe ruta Târgovişte-Ulmi, ţinându-se cont de faptul că Arctic deschide în zona de sud a comunei Ulmi o importantă capacitate de producţie, unde vor lucra câteva mii de oameni care vor avea nevoie de serviciile transportului în comun.

„Vom acţiona în funcţie de necesităţile celor de la Arctic, în funcţie de ceea ce doresc autorităţile locale şi cele judeţene”, a explicat adăugat managerul societăţii de transport călători AITT Târgovişte.

autobuze aitt 3

Adaugă un Comentariu

*