Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ALARMĂ: Echipaje operative ISU, dislocate în judeţele aflate sub cod portocaliu de vijelie!

ALARMĂ: Echipaje operative ISU, dislocate în judeţele aflate sub cod portocaliu de vijelie! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: observator.tv)

La ordinul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu de vijelie vor fi dislocate unităţi operative. În Prahova s-au deplasat deja echipaje din Călăraşi.

În Dâmboviţa, urmează să ajungă un detaşament operativ din cadrul ISU Bucureşti, care are în dotare un camion, un microbuz pentru transportul personalului, două motopompe transportanbile şi una remorcabilă de mare capacitate.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea, valabilă până joi, 21 septembrie, la ora 10:00, pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Bacău şi Vrancea. De asemenea, au apărut atenţionări nowcasting (pentru perioade scurte de timp), ultimele pentru judeţele Argeş, Teleorman, Cluj şi Braşov.

ISU Ialomiţa, recomandări pentru protecţia populaţiei pe timpul manifestărilor violente ale vremii:
– Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
– De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
– Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
– Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.n.

Adaugă un Comentariu

*