Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ALARMANT: 36 de infracţiuni comise în şcolile din judeţul Dâmboviţa, în două luni!

ALARMANT: 36 de infracţiuni comise în şcolile din judeţul Dâmboviţa, în două luni! 

Sursa foto: www.ziarulring.ro

Mai sunt sau nu sigure unităţile de învăţământ? Au motive părinţii să se teamă atunci când îşi trimit copiii la şcoală? S-ar părea că au, dacă ne raportăm la cazurile tragice, în care şi-au pierdut viaţa prea mulţi elevi, sau la situaţiile când fie cadrele didactice i-au lovit pe copii, fie indivizi certaţi cu legea i-au abuzat şi le-au luat bunurile de valoare.

În judeţul Dâmboviţa, anul şcolar 2015/2016 pare să fie unul sub zodia… agresivităţii, având în vedere că s-au comis până acum 36 de infracţiuni, dintre care 19 loviri şi alte violenţe şi 11 furturi, în care au fost implicaţi elevi. În 25 de cazuri, faptele penale s-au petrecut în mediul urban. Unii ar spune că nu sunt motive de îngrijorare, raportat la câte şcoli există în judeţ. Alţii, dimpotrivă, deja s-au panicat, gândindu-se că numărul infracţiunilor ar putea fi şi mai mare fiindcă există, cu siguranţă, şi fapte nereclamate. Până la urmă, fiecare avem propriul sistem de apreciere.

Pentru prevenirea delincvenţei în rândul elevilor şi pentru evitarea victimizării acestora, poliţiştii dâmboviţeni evidenţiază câteva sfaturi pentru părinţi:
– vorbiţi cu copilul despre şcoală, prieteni şi modul de petrecere a timpului liber;
– nu oferiţi copilului sume mari de bani;
– fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi;
– interesaţi-vă permanent despre situaţia sa şcolară;
– încercaţi să cunoaşteţi persoanele cu care copilul îşi petrece timpul liber;
– asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere;
– distribuiţi copiilor sarcini clare, care să le dezvolte simţul responsabilităţii;
– când simţiţi că situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot ajuta: dirigintele, psihologul şcolii, poliţistul de proximitate etc.

Adaugă un Comentariu

*