Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ALARMANT: 64,26% dintre maşinile verificate în trafic prezintă neconformităţi tehnice

ALARMANT: 64,26% dintre maşinile verificate în trafic prezintă neconformităţi tehnice 

trafic-targoviste-k

Registrul Auto Român organizează zilnic controale tehnice în trafic, în vederea eliminării vehiculelor care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.

În urma acțiunilor de control desfășurate în primele 10 luni în județul Dâmbovița, inspectorii RAR au descoperit 323 de vehicule (din 2040 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Ca urmare a acelorași controale, s-a constatat că 64,26% dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme:
– 47% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare)
– 25% depășeau nivelul maxim admis de poluare
– 4,41% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea)
– 1,69% au avut neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP expirat sau fals)

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul județului Dâmbovița, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliția Rutieră a reținut 1.089 de certificate de înmatriculare, 5 permise de conducere și au fost aplicate 1.279 amenzi.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Adaugă un Comentariu

*