Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » ALDE îi cere premierului Cioloş să-l demită pe secretarul de stat Gabriel Biriş

ALDE îi cere premierului Cioloş să-l demită pe secretarul de stat Gabriel Biriş 

Premierul Dacian Ciloş (Sursa foto:  ziarelive.ro)

Potrivit ALDE, un guvern de tehnocraţi ar trebui să acționeze cu profesionalism, viziune și responsabilitate, iar lipsa de consecvenţă a secretarului de stat din Ministerul Finaţelor – Gabriel Biriş trădează un oportunism politicianist fără legătură cu tehnocrația.

Pe vremea când era consultant fiscal, Gabriel Biriş susţinea că guvernul acționează precum „golanii în curtea școlii, care îi bat pe cei mici și le iau banii de buzunar și pachețelul”. De asemenea, argumenta că evaziunea fiscală este mare în România, întrucât povara fiscală pe locul de muncă este sufocantă.

„În prezent constatăm că Gabriel Biriș și-a schimbat total discursul și promovează public ideea că o bună parte a populației României „practică” evaziunea fiscală. Așa arată și acționează un profesionist? Pe cine să credem acum? Pe acel Gabriel Biriș din 2010 sau pe cel din 2016?

Acum, domnule prim-ministru Cioloș, întrebarea firească pe care îmi permit să vi-o adresez este următoarea: dacă un membru al guvernului de tehnocrați își schimbă declarațiile și viziunile de la un an la altul, îi jignește pe români și le încalcă implicit anumite drepturi conferite de Constituția României și, mai ales, pune serios la îndoială profesionalismul întregului dumneavoastră cabinet, ce vă reține să îl demiteți? Un pic de curaj… domnule Cioloș!”, afirmă purtătorul de cuvânt al Alianței Liberalilor și Democraților.

Adaugă un Comentariu

*