Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ALEGERI: Campaniile electorale ar putea fi finanţate de la bugetul de stat

ALEGERI: Campaniile electorale ar putea fi finanţate de la bugetul de stat 

alegeri k

Comisia de Cod electoral a adoptat, cu unanimitate de voturi, ca finantarea campaniilor electorale sa se faca de la bugetul de stat, stabilind, totodata, si limitarea cheltuielilor din campanii. Aceste principii au fost expuse atat de presedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, care a sustinut pozitia PSD in acest sens, cat si de vicepresedintele acestui for, Mihai Voicu, care a sustinut pozitia PNL.

Zgonea a precizat ca PSD sustine transpunerea in legislatia nationala a recomandarilor grupului Greco privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale.

„Noi propunem limitarea cheltuielilor de campanie electorala, ca suma si categorii de cheltuieli, concomitent cu finantarea de la bugetul de stat. Propunem ca aceasta finantare sa se faca nediscriminatoriu”, a spus, la randul sau, Mihai Voicu.

El a aratat ca PNL a identificat sase categorii de cheltuieli de campanie care sa poate fi finantate si, ca urmare, decontate, respectiv cheltuieli legate de media, identitate vizuala a partidului, materiale pentru informare, campania on-line, cercetari sociologice si organizare de evenimente.

Voicu a mai sustinut ca fiscalizarea cheltuielilor de campanie va fi foarte benefica, intrucat decontarile nu se vor putea face fara a avea actele in regula.

Sursa: PROMPT MEDIA

Adaugă un Comentariu

*