Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ALEGERI: Ionel Petre (ALDE) va pleda în Senat pentru susţinerea afacerilor sociale

ALEGERI: Ionel Petre (ALDE) va pleda în Senat pentru susţinerea afacerilor sociale 

ionel-petre-1

Ionel Petre – preşedintele executiv al ALDE Dâmboviţa, desemnat să deschidă lista de candidaţi pentru Senat, la alegerile locale din 11 decembrie, şi-a stabilit priorităţile de acţiune ca parlamentar în concordanţă cu sugestiile culese de la oamenii cu care a stat de vorbă în timpul deplasărilor în judeţ. Ca simplu alegător, ne-a mărturisit Ionel Petre, a simţit de foarte multe ori că cei pe care i-a desemnat să-l reprezinte în forumul legislativ al ţării erau rupţi de realitate. Prin urmare, dacă dâmboviţenii îi vor încredinţa, prin votul lor, un mandat de senator, nu va face această greşeală.

„Îmi asum public că, pentru fiecare localitate din acest judeţ, voi face tot ce ţine de mine pentru a realiza proiecte aducătoare de beneficii şi nu mă refer nici la canalizare, nici la asfalt. Îmi voi pune toată priceperea şi energia să dezvolt proiecte bune pentru Dâmboviţa. Vă mărturisesc că nu voi încuraja nemunca. Bineînţeles, voi ţine cont de persoanele care au neapărată nevoie, dar nu voi încuraja nemunca.

În acest moment, pe linie economică, văd lipsa unor idei concrete de dezvoltare a unor afaceri sociale. La nivel european, ponderea afacerilor sociale este foarte mare, este un modalitate de a sprijini afacerile mici. La noi, suntem într-o fază incipientă. Gândiţi-vă că Raiffeisen Bank a început ca o afacere socială în istoria ei”, a declarat Ionel Petre.

Candidatul ALDE Dâmboviţa pentru Senat consideră că trebuie să existe strategii distincte pentru fiecare zonă a judeţului, în funcţie de specific. Un plan de dezvoltare „la grămadă” nu va produce niciodată schimbările dorite. Spune Ionel Petre că în zona montană trebuie încurajat turismul, la deal ar fi bine să punem accent pe pomicultură, cu sprijin pentru dezvoltarea unor unităţi de procesare, astfel încât fermierii să nu-şi mai vândă fructele în formă brută şi pe cont propriu. Cât priveşte zona de câmpie, Dâmboviţa ar putea deveni un bazin legumicol important al ţării. În acest moment, degeaba sunt recunoscuţi în toată ţara producătorii din Băleni şi cei din zona Lunguleţu-Poiana-Slobozia Moară, dacă, la fel ca la Voineşti, se descurcă fiecare cum poate.

O altă direcţie în care şi-a propus să acţioneze Ionel Petre, dacă va ajunge senator, vizează siguranţa naţională şi situaţiile de urgenţă, domeniu pe care-l cunoaşte foarte bine având în vedere că activează de foarte mulţi ani în sectorul securităţii bunurilor şi persoanelor.

„Pentru mine, instituţiile statului nu trebuie să trateze efecte, ci să prevină cauze. Ar trebui să fie unificate toate instituţiile de intervenţie, care funcţionează în acest moment separat şi fără conlucrare. Va trebui să existe un nucleu de comandă. Este un proiect început şi apoi blocat şi îmi doresc să pun umărul la finalizarea acestuia”, a explicat Ionel Petre.

Adaugă un Comentariu

*