Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ALEGERI: Jocurile democraţiei la TSD Dâmboviţa! Lăscaie înfrânt de Vasilescu

ALEGERI: Jocurile democraţiei la TSD Dâmboviţa! Lăscaie înfrânt de Vasilescu 

TSD 5

Era trecut de ora 18:00 când au început lucrările Conferinţei Judeţene a Tineretului Social-Democrat din judeţul Dâmboviţa. Juniorii nu terminaseră pe afară ţigările şi de butonat telefoanele. În sala Casei de Cultură a Sindicatelor circa 600 de tineri veniţi din toate colţurile judeţului, dar şi seniori, curioşi să asiste la şedinţa vlăstarelor social-democrate.

Eroii principali ai serii – Ionuţ Lăscaie şi Liviu Vasilescu. Secunzi, adică candidaţii pentru funcţia de preşedinte executiv al TSD – Emanuel Spătaru, viceprimar la Răzvad, şi consilierul judeţean Cristin Iacobuţă. Restul, vicepreşedinţi, secretar, omul şi postul.

Conferinţa, lăsând la o parte formalismele generate de tipicul organizării unor astfel de lucrări, a fost în parametrii admisibili ai democraţiei. Atmosferă destinsă până la graniţele neseriozităţii la unii, dar temperată din mers.

Pe lângă liderul Adrian Ţuţuianu au stat: Mihai Sturzu – preşedintele TSD, Gabriel Petrea – secretar general şi viceprimar la sectorul 6 al Capitalei, Cătălina Ştefănescu – cea mai tânără deputată, considerată a fi protejata lui Liviu Dragnea, Andrei Tinu, senatorii Leonardo Badea şi Valentin Calcan, deputaţii Stanciu Zisu şi Ionuţ Săvoiu, preşedinta de la organizaţia de femei Claudia Gilia, primarul interimar Cristian Stan şi administratorul judeţului Sandu Oprea.

Se simţea de la o poştă că există o împărţeală a sprijinului acordat candidaţilor. Sturzu, Andrei Tinu şi Sandu Oprea trăgeau mai spre Vasilescu. Gabriel Petrea şi Cătălina Ştefănescu au arătat pe faţă că sunt pentru Lăscaie. Parlamentarii nu şi-au expus simpatiile la vedere, dar s-au amuzat copios mai tot timpul, probabil ştiau care este mersul.

TSD 4

Discursurile celor veniţi de la Bucureşti au fost ieşite din tiparele obişnuite. Mihai Sturzu le-a cerut tinerilor să se implice în viaţa comunităţilor de unde provin, pentru binele oamenilor. A încercat să le mai sugereze ideea că nu contează funcţia pe care o deţii când faci politică. Uşor de zis, greu de crezut! A mai spus Sturzu că TSD duce în spate obiceiurile proaste ale seniorilor. A avut şi o reflecţie ciudată, tip DNA, care nu a convenit multora, drept pentru care, pe parcurs au căutat să-i combată replica. A spus Mihai Sturzu că acolo unde politica are la bază prietenia este primul semn de corupţie. Stanciu Zisu a fost primul care i-a înfierat afirmaţia, mărturisind că nu poţi răzbi nicăieri şi nici în politică dacă nu ai prieteni, dacă nu te bazezi pe relaţii de prietenie.

Andrei Tinu a comparat PSD cu un bolid care nu o să aibă probleme niciodată, fiindcă dispune de foarte multe pise de schimb, adică tineretul.

Senatorul Leonardo Badea a avut un discurs plăcut amintindu-le celor din sală că nu s-a vrut, atunci când a apărut TSD, să fie un PSD mai mic. TSD, în opinia lui Leonardo Badea, ar trebui să fie motorul PSD.

Valentin Calcan l-a adus în prim plan pe Victor Ponta, ca primul mare orgnizator al TSD. Senatorul Calcan este şi acum mâhnit de pierderea alegerilor prezidenţiale. A afirmat astăzi că PSD a ieşit învins fiindcă nu s-a spus clar cine sunt PSD-iştii şi ce vor. Le-a mai făcut tinerilor o mărturisire. Valentin Calcan nu crede în Facebook şi like-uri. În traducere liberă, lupta nu trebuie dusă neapărat în mediul virtual, ci pe uliţele satului, în mijlocul oamenilor. A venit şi cu o exemplificare interesantă. „Lui Prisăcaru şi eu i-am dat like-uri, dar la primărie îl votez pe Cristi Stan”.

TSD 2

Stanciu Zisu, al cărui nume a fost rostit în cadrul conferinţei mai mult decât al lui Ţuţuianu, nu a fost în vervă, după cum singur a recunoscut, dar le-a spus tinerilor că are sufletul de 18 ani. Le-a mai dat câteva sfaturi. Să fugă de zonele mediocre, de bălţi, să fie ei înşişi şi să iubească poezia.

Discurs de politician a avut şi Cristi Stan.

A urcat pe scenă şi consilierul judeţean Corneliu Ştefan, fost preşedinte al TSD pe vremurile bune, când organizaţia era viabilă, vizibilă şi cu tărie. Cornel Ştefan i-a îndemnat să creadă în forţa prieteniei, în echipele bazate pe amiciţie, numai aşa pot ajunge la rezultate adevărate. „Să alegeţi cu mintea, cu sufletul, pe cine credeţi voi că vă reprezintă”, a încheiat fostul preşedinte TSD Dâmboviţa.

TSD 3

A venit rândul candidaţilor. Ionuţ Lăscaie şi-a citit materialul pregătit. Bine cizelat, dar greoi, lung pentru timpurile astea şi tinerii din sală. L-a expus plăcut, cu intonaţie şi simţ artistic. Pe parcursul discursului său, în spate erau proiectate imagini foto cu Lăscaie în diferite momente din activitatea sa şi, mai peste tot, avându-l alături pe preşedintele Ţuţuianu.

Liviu Vasilescu nu a citit de pe foaie, a avut un mesaj direct, fără împopoţonări. Se vedea că nu prea îi convine că are un contracandidat, fie el real sau de dragul democraţiei.

Cristin Iacobuţă a avut un discurs dur. L-a pălit pe Sandu Oprea afirmând că a fost paraşutat în PSD. Nu i-a spus-o direct, dar s-a simţit clar bătaia. Până şi Ţuţuianu i-a atras atenţia lui Iacobuţă că nu merita Sandu Oprea o asemenea remarcă jignitoare.

Ultimul cuvânt l-a avut Adrian Ţuţuianu, care şi-a arătat nemulţumirea faţă de organizaţia TSD, faţă de activitatea prestată. Când l-am auzit că îi dă trei luni celui care va fi ales să pună la punct organizaţia şi, dacă nu reuşeşte, zboară, m-a fulgerat o idee. Nu cumva jocurile sunt făcute pentru Liviu Vasilescu şi, de fapt, preşedintele i-a transmis, voalat, un ultim semnal de retrezire la viaţă?

A urmat votul. Îmbulzeală la urne. Pe hol, l-am întâlnit pe Ionuţ Lăscaie. Era aproape sigur că nu câştigă. De ce oare? Şi a pierdut. Alegerile au fost câştigate de Liviu Vasilescu. Rezultatele organizaţiei TSD din ultimii ani au fost aproape zero. Mărţişoare şi flori. Dar, probabil, Liviu Vasilescu este mai supus… vremurilor. Preşedinte executiv a fost ales tânărul viceprimar de la Răzvad, Emanoil Spătaru, un protejat al vicepreşedintelui PSD Sandu Oprea.

TSD 1

Adaugă un Comentariu

*