Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ALERTĂ: Accesul în Bucegi a fost restricţionat din cauza vremii! Vezi în ce condiţii se poate urca!

ALERTĂ: Accesul în Bucegi a fost restricţionat din cauza vremii! Vezi în ce condiţii se poate urca! 

jandarmi munte

Vremea se va înrăutăţi în toată ţara, începând din această noapte, după ora 20:00. Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol şi zăpadă, însă este foarte probabil ca acesta să fie schimbat în cod roşu.

În Dâmboviţa, prefectul judeţului le-a cerut drumarilor să intervină imediat ce condiţiile meteo o cer, astfel încât să nu se creeze blocaje în trafic.

Totodată, s-a instituit un filtru de control în zona satului Glod, comuna Moroeni, astfel încât să fie verificate toate autovehiculele care vor să urce în Bucegi. Accesul le va fi interzis tuturor acelor şoferi ale căror maşini nu corespund condiţiilor meteorogiloce. De asemenea, accesul din și spre munte a fost permis astăzi doar până la 17:00. După această oră, accesul se va face în grupuri şi sub stricta supraveghere a Jandarmeriei Montane. În situația eventualei atenționări COD ROȘU, accesul în aceste zone va fi interzis temporar.

Prefectul Ioan Marinescu a solicitat directorului Secției de Drumuri Naționale Târgoviște monitorizarea cu atenție a tuturor drumurilor naționale și în special DN 71 și DN 72.

S-a solicitat Serviciului de Ambulanță Dâmbovița și Direcției de Sănătate Dâmbovița, monitorizarea cu atenție a gravidelor și dializaților și evitarea transportului acestora după ora 17:00.

Primarii au fost atenționați să rămână în dispozitiv pentru a informa în cazul producerii unor evenimente și mai ales de a pune la dispoziție spații persoanelor care au nevoie de adăpost pentru această perioadă.

Avertizare Meteorologică – COD GALBEN
pentru intervalul 28 decembrie, ora 20:00 – 29 decembrie, ora 20:00, fenomenele vizate: ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei.

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În Muntenia, Moldova, Dobrogea şi estul Olteniei, vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Avertizare Meteorologică – COD PORTOCALIU
pentru același interval, 28 decembrie, ora 20:00 – 29 decembrie, ora 20:00, fenomenele vizate : ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei.

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40-50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Adaugă un Comentariu

*