Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ALERTĂ: Afecţiunile respiratorii, un pericol pentru sănătatea noastră. Viruşii, din ce în ce mai rezistenţi!

ALERTĂ: Afecţiunile respiratorii, un pericol pentru sănătatea noastră. Viruşii, din ce în ce mai rezistenţi! 

rodica stancu DSP 1

Cu răceala şi gripa nu este de glumit! De acest lucru ne-a convins medicul epidemiolog Rodica Stancu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, care ne-a informat că, din septembrie 2014 şi până în ianuarie 2015, au fost înregistrate, la nivelul judeţului, 21.136 de cazuri de infecţii acute respiratorii şi 3.720 de pneumonii, adică cu aproape 7.000 mai multe decât în sezonul trecut.

Se recomandă populaţiei să se protejeze împotriva îmbolnăvirilor prin luarea unor măsuri de respectare a igienei personale, evitarea zonelor aglomerate, îmbrăcăminte adecvată, evitarea expunerii prelungite la frig, consum de alimente bogate în vitamine şi minerale, respectiv legume şi fructe şi, nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală şi controlul medical, atunci când apar simptome puternice de boală.

Medicii nu sunt de acord cu automedicaţia la care, din obişnuinţă şi comoditate, apelează din ce în ce mai mulţi români. Vedem spotul publicitar la TV despre un anume antigripal şi, gata, dăm fuga la farmacie să ne căutăm leacul!

Ne mai spun specialiştii că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece trăind cu impresia că gerul distruge viruşii şi bacteriile. Este un mit fals. Apariţia afecţiunilor respiratorii se datorează inclusiv factorilor de mediu. Umiditatea crescută, temperaturile scăzute, presiunea atmosferică, cerul înnourat şi lipsa razelor de soare afectează organismul.

Adaugă un Comentariu

*