Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ALERTĂ: Ursul care face turul satelor din judeţul Dâmboviţa nu poate fi vânat! VIDEO

ALERTĂ: Ursul care face turul satelor din judeţul Dâmboviţa nu poate fi vânat! VIDEO 

urs

Un biet urs continuă să hălăduiască prin satele de câmpie ale judeţului Dâmboviţa! De la Gura Foii, Moş Martin a ajuns la Corbii Mari, Odobeşti, Potlogi, Lunguleţu, Conţeşti, Răcari şi apoi la Bilciureşti. Noroc că mamiferul nu a atacat oamenii şi nici animalele de prin gospodării. Autorităţile sunt reţinute în a comunica informaţii concrete despre acest caz fără de precedent.

La Bălteni, probabil de foame, fiara a omorât un câine şi a încercat să intre într-o casă. Astăzi, ursul s-ar fi plimbat printr-o livadă din Conţeşti. Vânătorii spun că nu îl pot împuşca, fiindcă nu au autorizaţie. Conform legilor româneşti, documentul se emite doar pentru un fond de vânătoare, iar ursul nostru călătoreşte mult şi pare deştept, nu staţionează pe fondurile de vânătoare, ci în comunităţi. Practic, ar trebui emisă o autorizaţie de împuşcare valabilă pentru întreg teritoriul judeţului!

S-a luat în calcul şi tranchilizarea ursului şi realocarea lui, dar procedura nu poate fi executată decât de la o distanţă de maximum 20 de metri, lucru aproape imposibil în condiţiile în care ursul aleargă ziua pe drumuri nebuneşte, iar noaptea stă bine ascuns.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*