Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Aleşii neamului, incompatibili în bloc! Vezi care sunt cei 32 de parlamentari luaţi în vizor de ANI

Aleşii neamului, incompatibili în bloc! Vezi care sunt cei 32 de parlamentari luaţi în vizor de ANI 

parlamentul romaniei

Agenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, după cum urmează:

– încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 22 deputați și 10 senatori ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, contrar prevederilor art. 82, alin (1), lit. a), c) și e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu funcțiile de „administrator”, „membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale”, „calitatea de comerciant persoană fizică”, sau cu „funcția de reprezentant al statului în adunările generale ale societăților comerciale prevăzute la lit. a)”; persoanele menționate au încălcat și prevederile art. 15, alin. (1), lit. a), ale art. 16, alin. (2), lit. a) și e), precum și ale art. 17, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor;

– posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 Cod Penal, în cazul a trei deputați și un senator, ca urmare a faptului că nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute, motiv pentru care Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații:

1. CIURARIU Florin – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul CIURARIU FLORIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ

2. COMȘA Cornel George – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. DA EASY WAY S.R.L. și S.C. BIZ` ROUND THE CLOCK S.R.L.

3. COVACI Dorel – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. (19 decembrie 2008 – prezent);
• administrator la S.C. CONS PRIFAD S.R.L. (19 decembrie 2008 – 14 iunie 2010).

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitatea de deputat (anii 2008 – 2013), funcțiile de administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. și S.C. CONS PRIFAD S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

4. DALCA Ștefan Petru – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. MERCRO S.R.L.

5. DINIȚĂ Ion – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 23 ianuarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. FOREX CLUB S.A.

6. DOBOȘ Anton – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. E.ON MOLDOVA DISTRUBUȚIE S.A. (20 decembrie 2012 – 28 mai 2013);
• cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A. (20 decembrie 2012 – 22 iulie 2013).

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitate de deputat, funcțiile de administrator al S.C. E.ON MOLDOVA DISTRIBUȚIE S.A. și cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

7. DOBRINESCU Traian  – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. TRADO S.R.L. ( 20 decembrie 2012 – prezent);
• administrator la S.C. OVEXIND S.R.L. (20 decembrie 2012 – 31 ianuarie 2013).

8. ENEA Constantin Cosmin – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul ENEA CONSTANTIN-COSMIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.

9. MIHAILA Ioan – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. R.D.M. CONSULTING S.R.L. și S.C. IMO VITTORIA S.R.L.

10. MOLDOVAN Ioan – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. ELIAN RESTAURANT S.R.L.

11. MOLNAR Zsolt – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată prin MOLNAR G ZSOLT PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.

12. OCHI Ion – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L. (20 decembrie 2012 – prezent);
• administrator la S.C. HIDRO-SAL COM S.R.L. (20 decembrie 2012 – 12 iunie 2013).

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitatea de deputat, funcția de administrator al S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

13. OROS Nechita Adrian – Deputat    

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 08 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la S.C. VET AGA PET S.R.L.

14. RĂDULESCU Marian Cătălin Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator – președinte al S.C. LION WORKER DEZVOLTARE ȘI CONSTRUCȚII S.R.L.

15. ROMAN Ioan Sorin – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de comerciant persoană fizică – titular al ÎNTREPRINDERII INDIVIDUALE ROMAN IOAN SORIN.

16. ROMAN Petre – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – ROMAN V. PETRE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.

17. ȘCHEAU Ion – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. SUCCESS MINDSET S.R.L.

18. SMĂRĂNDACHE Miron Alexandru – Deputat
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. PETROFLAX DISTRIBUTION S.R.L.

19. TAMAIAN Ioan – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 10 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. GLASS STAR S.R.L. și al S.C. ION ART GLASS-PRODUCȚIE S.R.L.

20. TEODORESCU Ioan Viorel – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 01 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu și S.C. ADMINISTRAȚIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A.

De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 31 martie 2011 – 22 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Mun. Giurgiu și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu și S.C. ADMINISTRAȚIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A., societăți comerciale de interes local, înființate de către Consiliul Local al Mun. Giurgiu, Jud. Giurgiu.

21. THUMA HUBERT Petru Ștefan – Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 24 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. AND ENERGY S.R.L.

22. ZAMFIR Daniel Cătălin – Deputat
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator al S.C. RELITE IMPEX S.R.L. (20 decembrie 2012 – 02 septembrie 2013);
• comerciant persoană fizică în cadrul ZAMFIR V. DANIEL – CĂTĂLIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (20 decembrie 2012 – prezent).

23. BUJOR Dumitru Marcel – Senator
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. CRISMAROB S.R.L.

24. EHEGARTNER Petru – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și următoarele calități:

• administrator la S.C. HURO SUPERMOLD S.R.L. (19 decembrie 2012 – 08 mai 2013);
• administrator la S.C. SUPERPLAST INTERNATIONAL S.R.L. (24 mai – 23 octombrie 2013);
• administrator la S.C. SUPERPLAST S.R.L. (24 mai – 16 septembrie 2013).

25. GRAPĂ Sebastian – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și următoarele calități:

• administrator la S.C. EBOLA S.A. (19 decembrie 2012 – 16 iulie 2013);
• administrator la S.C. WEINGART S.R.L. (19 decembrie 2012 – 03 octombrie 2013).

26. ILIEȘIU Sorin – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. VIDEO DIALOG S.R.L.

27. KLARIK Laszlo Attila – Senator
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de reprezentant al Consiliului Județean Covasna în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. GOSPODĂRIE COMUNALĂ S.A. Sfântu Gheorghe.

28. NIŢĂ Mihai – Senator
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. BRANIT S.R.L.

29. PAȘCA Liviu Titus – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. D.R. PAȘCA COMPANY S.R.L.

30. SUCIU Matei – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L.

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarația de interese, depusă în calitatea de senator, funcția de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

31. TOMOIAGĂ Ștefan Liviu – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 12 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. GREENERGO ENTERPRISES S.A.

32. ZISU Ionuț Elie – Senator
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, două persoane nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al […] incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

De asemenea, conform dispozițiilor art. 326 din Codul Penal al României, „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Adaugă un Comentariu

*